Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναδιάρθρωση αν η Ελλάδα αποτύχει, συνιστά ο Γερμανός υφυπουργός οικονομικών

Αναδιάρθρωση αν η Ελλάδα αποτύχει, συνιστά ο Γερμανός υφυπουργός οικονομικών

Να συναινέσουν σε εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους συνιστά στους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γ.Άσμουσεν, εάν η Ελλάδα δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους. Επίσης, επισήμανε ότι η επιθεώρηση της τρόικας θα παραταθεί λόγω προβλημάτων στη διαμόρφωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Η  Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη δουλειά στον τομέα είσπραξης φόρων και στις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε, ενώ επιβεβαίωσε ότι στο Eurogroup συζητήθηκε ένα νέο πακέτο βοήθειας, χωρίς να καταλήξουν όμως σε αποφάσεις.

Να συναινέσουν σε εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνιστά στους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιόργκ Άσμουσεν, στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της.

Επίσης ο κ. Άσμουσεν επιβεβαίωσε ότι η επιθεώρηση του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα θα παραταθεί για μία εβδομάδα εξαιτίας του μεγέθους των προβλημάτων στη διαμόρφωση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος.

«Υπάρχουν τώρα τέτοια προβλήματα που η αποστολή θα χρειαστεί κατ΄εκτίμηση μία ακόμα εβδομάδα για τη δουλειά της, και έπειτα θα μας παραδώσει την έκθεση για την υλοποίηση του προγράμματος και τη βιωσιμότητα του χρέους», είπε ο κ. Άσμουσεν σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, όπως αναφέρει το Reuters.

Η δήλωση του Γερμανού αξιωματούχου συμπίπτει με όσα είπε στην καθημερινή ενημέρωση των συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής: «Προσπαθούμε να καταδείξουμε και να αποδείξουμε στην τρόικα […] ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας και ότι τους υλοποιούμε».

Σύμφωνα με τον κ. Άσμουσεν η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη δουλειά στον τομέα της είσπραξης των φόρων και στις ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της.

Οι υπουργοί χτες (Δευτέρα) στο Εurogroup συζήτησαν για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, χωρίς όμως να καταλήξουν σε αποφάσεις, πρόσθεσε ο κ. Άσμουσεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024