Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σύλληψη Στρος-Καν ίσως καθυστερήσει τις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα, εκτιμά η Αθήνα

Η σύλληψη Στρος-Καν ίσως καθυστερήσει τις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα, εκτιμά η Αθήνα

Μικρές καθυστερήσεις στις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα εκτιμά η Αθήνα πως μπορεί να προκαλέσει η «περιπέτεια» του Ντομινίκ Στρος-Καν, με κυβερνητικές πηγές να υπογραμμίζουν όμως πως η «αποφασιστικότητα της χώρας για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων δεν θα αλλάξει». Ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει «πολύ καλή γνώση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας» σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Από την πλευρά του ο υπ.Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε ξέφρασε την εκτίμηση ότι η σύλληψη του Στρος-Καν δεν επιβαρύνει τις προσπάθειες διάσωσης υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης.

Μικρές καθυστερήσεις στις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα εκτιμά η Αθήνα πως μπορεί να προκαλέσει η «περιπέτεια» του Ντομινίκ Στρος-Καν, με κυβερνητικές πηγές να υπογραμμίζουν όμως πως η «αποφασιστικότητα της χώρας για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων δεν θα αλλάξει».

Σε δηλώσεις του στο Reuters, κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται ανέφερε πως «θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμες καθυστερήσεις» στις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα.

Η εκτίμηση αυτή γίνεται εν όψει και των συναντήσεων που θα είχε ο επικεφαλής του ΔΝΤ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή στο Βερολίνο και με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Προφανώς, ο Ντομινίκ Στρος-Καν δύσκολα πλέον θα μπορέσει να πάρει μέρος στις συζητήσεις, ενώ η συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ ακυρώθηκε.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει «πολύ καλή γνώση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις «δεν θα επηρεάσουν την πολιτική του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, η οποία θα συνεχίσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Κληθείς να σχολιάσει τη σύλληψή Στρος-Καν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση «λειτουργεί θεσμικά και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος εξόδου από την κρίση».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν δεν επιβαρύνει τις προσπάθειες διάσωσης υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης.

Η λειτουργία του ΔΝΤ είναι απολύτως δεδομένη και στο Eurogroup θα πάρει μέρος εκπρόσωπος του επικεφαλής του ΔΝΤ, επισήμανε ο κ. Σόιμπλε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στα κανάλια ARD και ZDF.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024