Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία με την τρόικα για επιχορήγηση 1,1 δισ. ευρώ σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

Συμφωνία με την τρόικα για επιχορήγηση 1,1 δισ. ευρώ σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

Σε συμφωνία για την χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε ΙΚΑ (600 εκατομμύρια ευρώ) και στον ΟΑΕΔ (500 εκατομμύρια ευρώ), κατέληξαν το απόγευμα της Πέμπτης οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες της τρόικας και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κυρία Αθηνά Δρέττα μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις. Απομένει σε εκκρεμότητα το πού θα βρει ο κρατικός προϋπολογισμός το συγκεκριμένο κονδύλι προκειμένου να διατεθεί σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ.

Παπαδής Κώστας

Σε συμφωνία για την χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε ΙΚΑ (600 εκατομμύρια ευρώ) και στον ΟΑΕΔ (500 εκατομμύρια ευρώ), κατέληξαν το απόγευμα της Πέμπτης οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες της τρόικας και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κυρία Αθηνά Δρέττα μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις.

Η συμφωνία αφορά το «τεχνικό κομμάτι», δηλαδή την αναγκαιότητα χρηματοδότησης των δύο Οργανισμών, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που υπάρχουν στην αγορά εργασίας.

Αντιθέτως, απομένει σε εκκρεμότητα του «ουσιαστικό κομμάτι», δηλαδή πού θα βρει ο κρατικός προϋπολογισμός το συγκεκριμένο κονδύλι προκειμένου να διατεθεί σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ.

Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και των επικεφαλείς της τρόικας που θα βρίσκονται από την Τρίτη στη χώρα μας.

Η κυρία Δρέττα εξηγούσε μετά τη συνάντηση ότι δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την αναγκαιότητα της έκτακτης επιχορήγησης, οι οποίες έγιναν τελικώς δεκτές.

Η ελληνική πλευρά παρέθεσε στοιχεία για την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας – πέραν των αρχικώς προβλεπόμενων – και τη μείωση των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα που επηρεάζουν αρνητικά τα έσοδα από τις εισφορές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024