Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αβεβαιότητα για την κρίση χρέους και το ασθενές δολάριο οδηγούν τον χρυσό σε ρεκόρ

Η αβεβαιότητα για την κρίση χρέους και το ασθενές δολάριο οδηγούν τον χρυσό σε ρεκόρ

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε κέρδη ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να εκτινάσσεται στο ιστορικό υψηλό των 1.512 δολαρίων η ουγγιά, καθώς η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και η εξασθένηση του δολαρίου οδηγούν τον χρυσό από ρεκόρ σε ρεκόρ.

Κωστούλας Γεώργιος

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε κέρδη ο χρυσός, καθώς η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και η εξασθένηση του δολαρίου οδηγούν το πολύτιμο μέταλλο από ρεκόρ σε ρεκόρ.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης σημείωσε κέρδη 1,4% σε εβδομαδαία κέρδη και σκαρφάλωσε μέχρι το ιστορικό υψηλό των 1.512,47 δολαρίων η ουγγιά.

Στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, η τιμή ανήλθε μέχρι τα 1.509,60 δολάρια, σημειώνοντας το δέκατο ρεκόρ μέσα στον Απρίλιο.

«Το ασθενές δολάριο έχει την κυριότερη επίπτωση στον χρυσό αυτή τη στιγμή» λένε οι αναλυτές και τονίζουν ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα στις ΗΠΑ, η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και η πολιτική αναταραχή στον αραβικό κόσμο εντείνουν τη ζήτηση για το παραδοσιακό «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού.

Το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Fed θα καθυστερήσει να αυξήσει τα επιτόκια, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται, για παράδειγμα στην Ευρωζώνη, όπου ήδη έχει ανοίξει ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων.

Μαζί με τον χρυσό ενισχύεται και το ασήμι, που κατέγραψε κέρδη 11% σε εβδομαδιαία βάση. Η τιμή του ασημιού είναι στο υψηλότερο επίπεδο από το 1980, στα 47,25 δολάρια η ουγγιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024