Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επείγουσα δικαστική έρευνα για email περί άμεσης αναδιάρθρωσης ζητά το ΥΠΟΙΚ

Επείγουσα δικαστική έρευνα για email περί άμεσης αναδιάρθρωσης ζητά το ΥΠΟΙΚ

Tην επείγουσα διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών που σχετίζονται με την σημαντική πτώση του Χρηματιστηρίου την Μ.Τετάρτη και την ταυτόχρονη εκτίναξη των spread στην αγορά ελληνικών ομολόγων ζήτησε από την Εισαγγελία Αθηνών το υπουργείο Οικονομικών, διαβιβάζοντάς της email στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. «Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες» τονίζει το ΥΠΟΙΚ. Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η Εισαγγελέας, ζητώντας να εντοπιστούν τάχιστα οι δράστες του αυτεπάγγελτου διαδικτυακού αδικήματος.

Tην επείγουσα διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών που σχετίζονται με την σημαντική πτώση του Χρηματιστηρίου την Μ.Τετάρτη και την ταυτόχρονη εκτίναξη των spread στην αγορά ελληνικών ομολόγων ζήτησε από την Εισαγγελία Αθηνών το υπουργείο Οικονομικών, διαβιβάζοντάς της email το οποίο προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας και στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

«Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες» τονίζει το ΥΠΟΙΚ και προσθέτει ότι θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Άμεσα ανταποκρινόμενη στο αίτημα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, ζητώντας να εντοπιστούν τάχιστα οι δράστες του αυτεπάγγελτου διαδικτυακού αδικήματος.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι «στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα».

«Παρόμοιες φημολογίες» υπογραμμίζει το υπουργείο «στερούνται κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες».

«Επειδή όμως παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο» προσθέτει το υπουργείο.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2011 που η ελληνική οικονομία «πλήττεται» από φήμες που διακινούνται μέσω email.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι εν λόγω διαπραγματευτές προχώρησαν περίπου μία ώρα πριν το κλείσιμο στην αποστολή του ηλεκτρονικού μηνύματος που μιλούσε για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα!

Το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει το Βήμα, μέσω συντονισμένων ενεργειών εντόπισε αφενός τους αποστολείς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε επίπεδο φυσικού προσώπου και ζήτησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες που σχετίζονται με τη σημερινή κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην αγορά ελληνικών ομολόγων.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι διακινητές του email δεν μπήκαν στον κόπο ούτε τα στοιχεία τους να αποκρύψουν ή να καλύψουν. Μένει να αποδειχθεί από τις δικαστικές ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια για να ζημιώσουν την ελληνική οικονομία με ίδιο όφελος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024