Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Ουάσινγκτον «δεν έχει αξιόπιστο σχέδιο για μείωση του ελλείμματος» λέει το ΔΝΤ

H Ουάσινγκτον «δεν έχει αξιόπιστο σχέδιο για μείωση του ελλείμματος» λέει το ΔΝΤ

Εκ νέου προειδοποίηση για το αμερικανικό έλλειμμα απευθύνει στην Ουάσινγκτον το ΔΝΤ, με τον επικεφαλής οικονομολόγο του Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ να δηλώνει πως οι ΗΠΑ «δεν έχουν αξιόπιστο σχέδιο, μεσοπρόθεσμα, για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος». Το ιδεολογικό χάσμα μεταξύ των δύο αμερικανικών κομμάτων, όσον αφορά τα δημοσιονομικά, είναι πελώριο και δημιουργεί «λόγους ανησυχίας», υποστήριξε ο Ο.Μπλανσάρ. «Υπεύθυνα μέτρα για την προστασία των επενδυτών» ζητά από την Ουάσινγκτον και το Πεκίνο.

Εκ νέου προειδοποίηση για το αμερικανικό έλλειμμα απευθύνει στην Ουάσινγκτον το ΔΝΤ, με τον επικεφαλής οικονομολόγο του Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ να δηλώνει πως οι ΗΠΑ «δεν έχουν αξιόπιστο σχέδιο, μεσοπρόθεσμα, για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος». «Υπεύθυνα μέτρα για την προστασία των επενδυτών» ζητά από την Ουάσινγκτον και το Πεκίνο.

Το ιδεολογικό χάσμα μεταξύ των δύο αμερικανικών κομμάτων, όσον αφορά τα δημοσιονομικά, είναι πελώριο και δημιουργεί «λόγους ανησυχίας», υποστήριξε ο Ο.Μπλανσάρ σε συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde που δημοσιεύεται τη Μ.Τετάρτη.

«Υπάρχουν λόγοι να ανησυχούμε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ένα αξιόπιστο σχέδιο, μεσοπρόθεσμα, για την μείωση του δημόσιου ελλείμματος» ανέφερε ο αξιωματούχος, μόλις δύο ημέρες μετά την απειλή υποβάθμισης της Ουάσινγκτον από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Κατά τον Μπλανσάρ, παρότι «η ομιλία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα την 13η Απριλίου ήταν στη σωστή κατεύθυνση, απομένει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις».

Για τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, «ο διάλογος ανάμεσα στα δύο κόμματα (Ρεπουμπλικανικό και Δημοκρατικό) ο οποίος ολοκληρώθηκε την 8η Απριλίου για την περιστολή των δημοσίων δαπανών κατά 39 δισεκατομμύρια ευρώ (27 δισεκατομμύρια ευρώ) δεν επαρκούν».

Το ιδεολογικό «χάσμα είναι πελώριο μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος» πρόσθεσε.

Ο Μπλανσάρ υποστήριξε ακόμη ότι οι χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης πρέπει ή να βελτιώσουν σημαντικά την παραγωγικότητά τους ή να μειώσουν τους μισθούς, ή και τα δύο, ώστε να επαναφέρουν τις οικονομίες τους στο σωστό δρόμο.

Επιπλέον, και η Κίνα επεδύλαξε αιχμές για την πορεία των δημοσιονομικών της Ουάσινγκτον: «Ελπίζουμε πως η αμερικανική κυβένρηση θα λάβει υπεύθυνα μέτρα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των επνδυτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024