Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε επίπεδα ρεκόρ τα ασφάλιστρα κινδύνου των πενταετών ελληνικών ομολόγων

Σε επίπεδα ρεκόρ τα ασφάλιστρα κινδύνου των πενταετών ελληνικών ομολόγων

Ιστορικά υψηλά άγγιξαν τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι αθέτησης πληρωμών των ελληνικών ομολόγων, φτάνοντας, για τα πενταετή ομολόγα, τις 1.275 μονάδες ενώ εντείνεται η συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Στα ύψη και τα spread των ελληνικών ομολόγων, ενώ πιέσεις ασκούνται και στα υπόλοιπα κρατικά χρεόγραφα των «ευαίσθητων» χωρών της Ευρωζώνης.

Ιστορικά υψηλά άγγιξαν τη Μ.Τετάρτη τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι αθέτησης πληρωμών των ελληνικών ομολόγων (CDS) ενώ εντείνεται η συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Στα ύψη και τα spread των ελληνικών ομολόγων, ενώ πιέσεις ασκούνται και στα υπόλοιπα κρατικά χρεόγραφα των «ευαίσθητων» χωρών της Ευρωζώνης.

Ενώ πληθαίνουν οι δηλώσεις αξιωματούχων, ιδιαίτερα από τη Γερμανία, και αναλυτών περί αναδιάρθρωσης, τα CDS για τα πενταετή ελληνικά ομόλογα εκτοξεύτηκαν στις 1.275 μονάδες ενώ η απόδοση τους αυξήθηκε στο 19,95%, όπως αναφέρει το Reuters.

Παράλληλα, το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού διευρύνονταν στις 1,146 μονάδες βάσης.

Tα spread για τα διετή ομόλογα ενισχύονταν νωρίς το απόγευμα κατά τις 30 μονάδες βάσεις, φτάνοντας σε επίπεδα που θα «μεταφράζονταν» σε επιτόκιο 21,02%. Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, είχαν αγγίξει το ρεκόρ του 22,12%.

Η συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μαζί με τα «αλμυρά» επιτόκια της δημοπρασίας πορτογαλικών γραμματίων, ανέβασαν και τα spread των ιρλανδικών και πορτογαλικών ομολόγων.

Το spread του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου ενισχύθηκε σε επίπεδα που θα αντιστοιχούσαν σε επιτόκιο 9,16% (με ρεκόρ το 9,28%) και των αντίστοιχων ιρλανδικών σε 9,9%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024