Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επαναγορά του ελληνικού χρέους προτείνει σύμβουλος της Μέρκελ

Επαναγορά του ελληνικού χρέους προτείνει σύμβουλος της Μέρκελ

Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της και η επαναγορά ομολόγων είναι μια ενδεχόμενη λύση, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο ο Λαρς Φελντ. Πρόκειται για καθηγητή του πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, ο οποίος από τις 30 Μαρτίου είναι μέλος του οικονομικού συμβουλίου της Καγκελαρίας.

Καψύλης Αλέξανδρος

Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της και η επαναγορά ομολόγων είναι μια ενδεχόμενη λύση, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ Λαρς Φελντ, ο οποίος από τις 30 Μαρτίου είναι και μέλος του οικονομικού συμβουλίου της Καγκελαρίας.

«Η επαναγορά μετοχών μέσω ενός ευρωπαϊκού θεσμού δεν συνιστά χρεοκοπία» υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, συμπληρώνοντας ότι «ένας άλλος τρόπος για να ελαφρύνει το βάρος του χρέους είναι να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για να το αποπληρώσει».

Ο νεοδιορισθείς σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε την πάγια γερμανική θέση ότι «μια αναδιάρθρωση έχει νόημα αν συμμετέχουν σε αυτήν και οι ιδιώτες πιστωτές».

Ο Φελντ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «πιθανότατα δεν θα έχει μεγάλες συνέπειες για τις γερμανικές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα».

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι γερμανικές τράπεζες μπορούν να αντέξουν το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Ο καθηγητής είπε συγκεκριμένα: «Ένα χρόνο μετά τη διάσωση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι επενδυτές πρέπει να αναγνωρίσουν ότι οφείλουν να μοιράζονται το κόστος σε περιπτώσεις που κάποια χώρα υπερφορτώνεται με χρέη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024