Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με «απεργίες από αυτές που η ΓΕΝΟΠ ξέρει να κάνει» απειλούν οι εργαζόμενοι

Με «απεργίες από αυτές που η ΓΕΝΟΠ ξέρει να κάνει» απειλούν οι εργαζόμενοι

Την πρόθεση των εργαζομένων στην ΔΕΗ να προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας, εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει το σχέδιο περαιτέρω μετοχοποίησης επιβεβαίωσε το πρωί της Μ.Τετάρτης -μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5- το μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κουτσοδήμας. «Θα γίνουν απεργίες από αυτές που η ΓΕΝΟΠ ξέρει να κάνει» τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου.

Την πρόθεση των εργαζομένων στην ΔΕΗ να προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας, εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει το σχέδιο περαιτέρω μετοχοποίησης επιβεβαίωσε το πρωί της Μ.Τετάρτης -μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5– το μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κουτσοδήμας.

«Θα γίνουν απεργίες από αυτές που η ΓΕΝΟΠ ξέρει να κάνει» τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου.

Κατά την παρέμβασή του στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κουτσοδήμας ρωτήθηκε σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος (από την ηλεκτρονική εφημερίδα kozan.gr) για αμοιβές έως 103.000 ευρώ εκτός έδρας σε τέσσερις συνδικαλιστές για συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ.

Ο κ. Κουτσοδήμας είπε ότι οι αμοιβές είναι υψηλές, ωστόσο, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν έχουν σχέση με τη ΓΕΝΟΠ.

Εξάλλου, μιλώντας στο «Έθνος» ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γ.Αδαμίδης υποστήριξε ότι πρόκειται για εκλεγμένα μέλη, τα οποία εισπράττουν τη νόμιμη αποζημίωση. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια κρίσιμη συγκυρία, την οποία ορισμένοι χρησιμοποιούν για να πλήξουν τη ΓΕΝΟΠ.

Σε κάθε περίπτωση, η ΓΕΝΟΠ θα αρχίσει επαφές µε όλους τους υπουργούς και τους κοινωνικούς φορείς, «ώστε ο καθένας να πάρει θέση για το αν συµφωνεί ή όχι στην περαιτέρω µετοχοποίηση της ΔΕΗ και να δηµιουργηθεί ένα τείχος προστασίας της επιχείρησης» όπως χαρακτηριστι κά αναφέρεται.

Μιλώντας στα Νέα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος τόνισε: «Ακόµη και τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας θα επιδιώξουµε να συναντήσουµε για να τους ενηµερώσουµε σχετικά µε τη λαθεµένη απόφαση της κυβέρνησης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024