Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν είναι λύση η αναδιάρθρωση» λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

«Δεν είναι λύση η αναδιάρθρωση» λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, λέγοντας πως δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε επιθυμητή και θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε. «Αυτό που χρειάζεται είναι τολμηρά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα», είπε ο Γ.Προβόπουλος.

Η αναδιάρθρωση χρέους δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα της χώρας. Αυτό δήλωσε κατηγορηματικά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones την Πέμπτη.

O ίδιος υπογράμμισε ότι η αναδιάρθρωση χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε επιθυμητή, καθώς θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα προσπαθούσε να λύσει: «Αυτό που χρειάζεται είναι να παρθούν τολμηρά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα και να υπερακοντιστούν οι στόχοι» είπε τόνισε ο κ. Προβόπουλος.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο οποίο και ο ίδιος συμμετέχει, διευκρίνισε ότι δεν σηματοδοτεί απαραίτητα την αρχή μιας σειράς αυξήσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ, ενώ η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Όσον αφορά τις τράπεζες, τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν έχει αποφασίσει πώς θα μειώσει την εξάρτησή τους από τη χρηματοδότησή της. Τόνισε όμως ότι οι ελληνικές τράπεζες εισήλθαν στην κρίση με υγιή μεγέθη και παρά τις δυσμενείς εξελίξεις, συνεχίζουν να έχουν υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024