Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής και ΜΑΤ

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής και ΜΑΤ

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς μεταξύ περίπου 400 εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και δυνάμεων των ΜΑΤ. Για αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ μιλούν οι εργαζόμενοι, τέσσερις εκ των οποίων χρειάσθηκε να μεταφερθούν στο Ασκληπείο Βούλας. «Βάρβαρη, προσχεδιασμένη και δολοφονική επίθεση» καταγγέλλει η Αριστερά.

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης έξω από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς μεταξύ περίπου 400 εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Για αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ μιλούν οι εργαζόμενοι, τέσσερις εκ των οποίων χρειάσθηκε να μεταφερθούν στο Ασκληπείο Βούλας. «Βάρβαρη, προσχεδιασμένη και δολοφονική επίθεση» καταγγέλλει η Αριστερά.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να μπουν στον ΟΛΠ για να δουν κάποιο μέλος της διοίκησης δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν κάνοντας χρήση χημικών και γκλόμπ.

Κατά τη διάρκεια των γεγονότων τραυματίστηκαν τέσσερις εργαζόμενοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας.

Οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους, ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση χωροθέτηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, ώστε να μπορεί να συνυπάρξει με άλλες χρήσεις, το πέρασμα των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά υπό κρατικό έλεγχο και τη λειτουργία τους με κρατικές παραγγελίες.

Επίσης εκφράζουν την εναντίωσή τους στην παραχώρηση της τρίτης προβλήτας από τον ΟΛΠ και στην κατασκευή πλωτής δεξαμενής.

Καταδικάζει την επίθεση η Αριστερά

«Για βάρβαρη και προσχεδιασμένη επίθεση που δέχθηκαν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έξω από τον ΟΛΠ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ .

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η κυβέρνηση υποδέχτηκε τους διαμαρτυρόμενους ανέργους με διμοιρίες των ΜΑΤ, χημικά και άγριο ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα αρκετοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο».

«Στόχος της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΛΠ είναι να τρομοκρατήσει και να τιμωρήσει τους εργάτες -άνεργους και τα ταξικά σωματεία της Ζώνης που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και βάζουν εμπόδια με την οργανωμένη πάλη τους στην προώθηση των σχεδιασμών της παράδοσης των λιμανιών στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, στην παραπέρα συρρίκνωση -ιδιωτικοποίηση της ναυπηγικής βιομηχανίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ καλεί «την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά στρώματα σε λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για να αποκρουστεί και να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – πλουτοκρατία».

«Για δολοφονική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών εργατών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, έξω από το κτήριο του ΟΛΠ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσας και αναφέρει ότι «καμιά ενέργεια των διαδηλωτών δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024