Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προικοδότηση του ΟΠΑΠ με τις άδειες για τα «φρουτάκια»

Προικοδότηση του ΟΠΑΠ με τις άδειες για τα «φρουτάκια»

Την προικοδότηση του ΟΠΑΠ με το μεγαλύτερο μέρος των αδειών για «φρουτάκια» εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», μετά τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν µε έντονο τρόπο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας την περασμένη Πέμπτη η κυβέρνηση προσανατολίζεται τώρα να παραχωρήσει το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος των αδειών για τα «φρουτάκια» στον ΟΠΑΠ.

Την προικοδότηση του ΟΠΑΠ με το μεγαλύτερο μέρος των αδειών για «φρουτάκια» εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», μετά τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν µε έντονο τρόπο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας την περασμένη Πέμπτη η κυβέρνηση προσανατολίζεται τώρα να παραχωρήσει το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος των αδειών για τα «φρουτάκια» στον ΟΠΑΠ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικρατέστερη σκέψη είναι να περιοριστούν τα παιγνιομηχανήματα για τα «φρουτάκια». στο πλαίσιο του ΟΠΑΠ, ο οποίος ούτως η άλλως θα λάμβανε μεγάλο μέρος των αδειών, σύμφωνα µε το δικαίωμα προαίρεσης που έχει, βάσει της σύμβασής του µε το Ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, είχε υπολογιστεί ότι από τα 30.000 παιγνιοµηχανήµατα που θα λειτουργούσαν µε βάση το νομοσχέδιο, περίπου 10.000 θα έπαιρνε ο ΟΠΑΠ.

Άλλη πρόταση προβλέπει να λειτουργούν τέτοια μηχανήματα και σε καζίνο, δηλαδή και πάλι σε ελεγχόμενα πλαίσια και όχι σε καφετέριες και αλλού, όπου θα μπορούν να έχει εύκολα πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Τα «φρουτάκια» ήταν το επίμαχο σημείο του νομοσχεδίου για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων». Ενός νοµοσχεδίου που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνηµονίου, µε στόχο την είσπραξη 700 εκατ. ευρώ εντός του 2011. Το ίδιο νομοσχέδιο νομιµοποιεί επίσης τα «τεχνικά», καθαρά ψυχαγωγικά παιχνίδια, τα οποία ήταν ώς τώρα παράνομα, µε αποτέλεσµα να έχει καταδικαστεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να πληρώνει πρόστιμο 31.536 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εκτιµά ότι µε την επανέκδοση του Ξυστού και την ανανέωση των αδειών του ΟΠΑΠ που σχεδιάζει, μπορούν να αντισταθμιστούν ενδεχόμενες απώλειες από τα «φρουτάκια».

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 και απαντώντας στην ερώτηση εάν τα «φρουτάκια» θα περάσουν στον ΟΠΑΠ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

«Ύπάρχουν λύσεις, ήδη επεξεργαζόμαστε κάποιες με τον υπουργό Οικονομικώνπου αν είναι προς όφελος του Ελληνικού λαού, θα γίνουν» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024