Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους ίσως δεν είναι αρκετή, δηλώνει ο Σόιμπλε

Η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους ίσως δεν είναι αρκετή, δηλώνει ο Σόιμπλε

Στην εκτίμηση ότι τα μέτρα της 11ης Μαρτίου, δηλαδή η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και η μείωση του επιτοκίου, ίσως δεν επαρκούν για την αποκατάσταση της οικονομικής υγείας της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε. Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την τοποθέτηση του ευρωπαίου Επίτροπου Όλι Ρέν, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους. Την ίδια ώρα, ο πρώην υποδιοικητής της ΕΚΤ και σύμβουλος του πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμος τόνισε πως η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία, αλλά ούτε και απαραίτητη.

Στην εκτίμηση ότι τα μέτρα της 11ης Μαρτίου, δηλαδή η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και η μείωση του επιτοκίου ίσως δεν επαρκούν για την αποκατάσταση της οικονομικής υγείας της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την τοποθέτηση του ευρωπαίου Επίτροπου Όλι Ρέν, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κεντρικών τραπεζών ο κ. Ρεν είχε τονίσει ότι «αποκλείει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» και είχε συμπληρώσει ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας το οποίο έχει σχεδιαστεί πάρα πολύ προσεκτικά».

Την ίδια ώρα, η θέση ότι η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία, αλλά ούτε και απαραίτητη διατύπωσε ο πρώην υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024