Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ριζικές αλλαγές στο μείγμα πολιτικής που ακολουθείται προτείνει ο Γ.Αλογοσκούφης

Ριζικές αλλαγές στο μείγμα πολιτικής που ακολουθείται προτείνει ο Γ.Αλογοσκούφης

Σε «γαλάζιο» κομματικό ακροατήριο επανεμφανίστηκε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεων Καραμανλή. Μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΑΠ με θέμα την οικονομική κρίση, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι το 2009 η οικονομία μπήκε σε ύφεση, το τέλος της οποίας δεν είναι ορατό. Επίσης, πρότεινε ριζικές αλλαγές στο μείγμα πολιτικής που ακολουθείται, χωρίς να αρνείται ότι το Μνημόνιο έχει και θετικές όψεις.

Φράγκος Σπύρος

Σε «γαλάζιο» κομματικό ακροατήριο επανεμφανίστηκε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεων Καραμανλή.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΑΠ με θέμα την οικονομική κρίση, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι το 2009 η οικονομία μπήκε σε ύφεση, το τέλος της οποίας δεν είναι ορατό και πως η κρίση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος επηρέασε την ελληνική οικονομία στην «αχίλλειο πτέρνα» της: το υψηλό δημόσιο χρέος, το οποίο συσσωρεύθηκε κυρίως στη δεκαετία του 1980.

Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη, η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, η οποία έως και το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης είχε εξαιρετικά θετικές επιπτώσεις, μετατράπηκε από ευκαιρία σε πρόβλημα.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι για να κερδίσει η Ελλάδα ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών, κάτι που είναι απαραίτητο για την απρόσκοπτη αναχρηματοδότηση του υψηλού δημοσίου χρέους της, απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται.

«Το σημερινό μείγμα της οικονομικής πολιτικής, όπως έχει αποτυπωθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στο Μνημόνιο για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, έχει ιδιαίτερες και προφανείς αδυναμίες» ανέφερε.

Συμπλήρωσε δε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να ακολουθήσει για αρκετά χρόνια ένα εντατικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι στο Μνημόνιο υπάρχουν και θετικά σημεία, τα οποία όμως για να υλοποιηθούν χρειάζεται συνεκτική και μαρκοχρόνια στρατηγική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024