Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέος στρατηγικός σχεδιασμός από την Olympic Air μετά το «όχι» στη συγχώνευση με την Aegean

Νέος στρατηγικός σχεδιασμός από την Olympic Air μετά το «όχι» στη συγχώνευση με την Aegean

Σε αναδιάρθρωση του πτητικού της έργου και ανασύνταξη του δικτύου της, προχωρεί η Olympic Air μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απορρίψει τη διαδικασία συγχώνευσης με την Aegean Arlines. Οι δύο εταιρείες θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κωστούλας Γεώργιος

Σε αναδιάρθρωση του πτητικού της έργου και ανασύνταξη του δικτύου της, προχωρεί η Olympic Air μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απορρίψει τη διαδικασία συγχώνευσης με την Aegean Arlines.

Στόχος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι να ενισχύσει την ηγετική παρουσία της στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, εκμεταλλευόμενη «το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της υψηλής ποιότητας του προϊόντος της».

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας που συνεδρίασε υπό τη νέα του σύνθεση επανεξέτασε το πρόγραμμα δρομολογίων και διαμόρφωσε το πτητικό έργο ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό της.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα πτήσεων εσωτερικού προστίθενται τα δρομολόγια Αθήνα – Κέρκυρα, Αθήνα – Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη – Χανιά, Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη – Ρόδος.

Παράλληλα, αναπροσαρμόζεται το διεθνές δίκτυο με τη διατήρηση ή και επέκταση των πτήσεων προς Άμστερνταμ, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Κάιρο, Κωνσταντινούπολη, Λάρνακα, Σόφια και Τίρανα, ενώ θα διακοπούν τα δρομολόγια προς Βιέννη, Βρυξέλλες, Λονδίνο και Παρίσι.

Παράλληλα, διατηρούνται όλες οι υπάρχουσες συμφωνίες για πτήσεις κοινού κωδικού (code share) με την Delta όσον αφορά τις πτήσεις προς ΗΠΑ και την Etihad προς Αυστραλία και Νότιο Αφρική, ενώ αξιολογούνται και νέες συμφωνίες με σκοπό την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της εταιρίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η Olympic Air μαζί με την Aegean θα προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία δεν είχε εγκριθεί η συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Ο πρόεδρος της Olympic Air Γιάννης Καρακαδάς τόνισε ότι κεντρικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος παραμένει η παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό, ενώ η ανασυγκρότηση του δικτύου της εταιρίας εκτιμάται ότι θα της επιτρέψει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024