Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Συναγερμός» στην κυβέρνηση για τη ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων

«Συναγερμός» στην κυβέρνηση για τη ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην κυβέρνηση από τη ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων, καθώς η αναταραχή στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική έχει εκτοξεύσει στα ύψη το πετρέλαιο. Στην Αθήνα η μέγιστη τιμή ήταν την Παρασκευή 1,749 ευρώ/λίτρο. Από την πρώτη μέρα δε του Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα έχει σημειωθεί αύξηση των τιμών 10,20% στην απλή αμόλυβδη (5,1 λεπτά ανά λίτρο) και 8,81% στο πετρέλαιο θέρμανσης (4,7 λεπτά ανά λίτρο), βάσει των στοιχείων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Κωστούλας Γεώργιος

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην κυβέρνηση από τη ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων, καθώς η αναταραχή στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική έχει εκτοξεύσει στα ύψη το πετρέλαιο.

Την Δευτέρα, θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή των παραγόντων της αγοράς πετρελαιοειδών.

Το ράλι του πετρελαίου έχει ήδη οδηγήσει τη μέση πανελλαδική τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης πάνω από το 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, έχει ξεπεράσει και το 1,80 ευρώ.

Το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται λίγο πάνω από τα 80 ευρώ το λίτρο.

Σήμερα, Παρασκευή, στην Αθήνα η μέγιστη τιμή ήταν 1,749 ευρώ/λίτρο, στη Θεσσαλονίκη 1,699 ευρώ, ενώ σε Πειραιά, Μαγνησία, Κυκλάδες, Χανιά, Σάμο Ρέθυμνο και Κεφαλλονιά ξεπέρασε το 1,80 ευρώ, με υψηλότερη τιμή στη Σάμο (1,84 ευρώ/λίτρο).

Οι παράγοντες της αγοράς καυσίμων φοβούνται ότι τις επόμενες ημέρες η μέση πανελλαδική τιμή θα ξεπεράσει το 1,70 και θα αγγίξει ακόμα και το 1,80 ευρώ/το λίτρο.

Από την πλευρά της αγοράς, τονίζεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και να αντιμετωπισθεί το θέμα του λαθρεμπορίου.

Τα επίσημα στοιχεία

Αύξηση της μέσης τιμής της αμόλυβδης βενζίνης κατά 2 λεπτά διαπιστώνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κατά το Φεβρουάριο, ενώ το ίδιο διάστημα η τιμή διυλιστηρίου αυξήθηκε κατά 5,1 λεπτά.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά στοιχεία του υπουργείου η μέση τιμή αμόλυβδης την 1η Φεβρουαρίου 2011 ήταν 1,611 ευρώ και στις 25 Φεβρουαρίου 2011 ήταν 1,631 ευρώ.

«Συμπεραίνουμε» σημειώνει το υπουργείο «ότι οι εταιρείες εμπορίας και τα πρατήρια υγρών καυσίμων συμπίεσαν το περιθώριο κέρδους τους κατά τρία λεπτά το λίτρο».

Αντίστοιχα από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το υπουργείο και αφορούν στην εξέλιξη των τιμών διυλιστηρίου από την 1η Φεβρουαρίου 2011 διαπιστώνεται ότι από την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου 2011 μέχρι και σήμερα έχει σημειωθεί μία αύξηση των τιμών 10,20% στην απλή αμόλυβδη (5,1 λεπτά ανά λίτρο) και 8,81% στο πετρέλαιο θέρμανσης (4,7 λεπτά ανά λίτρο).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024