Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επαναφέρει η ΝΔ το αίτημα για απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Επαναφέρει η ΝΔ το αίτημα για απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Το ερώτημα πώς ο υπουργός Οικονομικών «μπορεί και παραμένει στη θέση του» επαναφέρει η Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι «πέραν των παρεμβάσεων 8% του ΑΕΠ για την περίοδο 2012- 2014 η κυβέρνηση θα εντάξει στο σχέδιο και πρόσθετες παρεμβάσεις, όπως επί παραδείγματι το μισθολόγιο του Δημοσίου». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο «απόδειξη αποτυχίας», επικαλούμενο δηλώσεις του ίδιου του υπουργού.

Κοσβανής Χρήστος

Το ερώτημα πώς ο υπουργός Οικονομικών «μπορεί και παραμένει στη θέση του» επαναφέρει η Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι «πέραν των παρεμβάσεων 8% του ΑΕΠ για την περίοδο 2012- 2014 η κυβέρνηση θα εντάξει στο σχέδιο και πρόσθετες παρεμβάσεις, όπως επί παραδείγματι το μισθολόγιο του Δημοσίου».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης υπενθύμισε δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι «αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει γιατί δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω τις δαπάνες, να αυξήσω τα έσοδα και να δρομολογήσω μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές» και συμπληρώνει:

«Σήμερα, ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου προαναγγέλλει νέα μέτρα, που είναι έξι φορές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που έγιναν το 2010. Κάνει όσα -κατά τη δική του δήλωση- αποτελούν απόδειξη αποτυχίας. Μετά από αυτό, τι σκοπεύει ο ίδιος να πράξει; Μπορεί και παραμένει ακόμη στη θέση του;».

Στο ίδιο πνεύμα, νωρίτερα, και ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Η αναθεώρηση του ‘Μνημονίου’ αποτυπώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής. Αναδεικνύει τις Κυβερνητικές αδυναμίες, επιβεβαιώνει τις αποκλίσεις στους στόχους για το 2010, ενσωματώνει νέα μέτρα για το 2011, περικλείει περισσότερα «μη-καθορισμένα» μέτρα για το 2012-2014. Καθιστά επιβεβλημένη την αλλαγή της Κυβερνητικής πολιτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τόσο τη συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία υπογραμμίζεται η υστέρηση εσόδων και ζητούνται περαιτέρω μέτρα 8 δισ. ευρώ.

«Η έκθεση της Κομισιόν αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην παραπέρα δραστική μείωση των μισθών, την «απελευθέρωση της αγοράς εργασίας», δηλαδή γενίκευση της προσωρινής – ελαστικής εργασίας, την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των δαπανών στην Υγεία και στις εναπομείνασες κοινωνικές δαπάνες, για νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, νέα φορολογικά βάρη, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και νέες ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Καμιά σημασία σε όσα λέει η κυβέρνηση, μέσω του κ. Παπακωνσταντίνου. Η οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση είναι μονόδρομος για την απόκρουση και ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής» καταλήγει το ΚΚΕ.

«Χαριστική βολή στην οικονομία και τον ελληνικό λαό» χαρακτήρισε το Μνημόνιο 4 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Μόνο μια κυβέρνηση παραδομένη απολύτως στο χρηματιστικό κεφάλαιο και μόνο η τρόικα ως η πιο αποκρουστική επανέκδοση της αποικιοκρατίας, θα μπορούσαν να διανοηθούν ότι αλλεπάλληλα μνημονιακά προγράμματα τέτοιας λεηλασίας και καταλήστευσης, είναι δυνατόν να εφαρμοστούν, χωρίς να εξουθενωθεί ο ελληνικός λαός και να καταποντιστεί στην άβυσσο η ελληνική οικονομία».

«Η κυβέρνηση και η τρόικα, εκτός τόπου και χρόνου, δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα από τη χθεσινή μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση και πορεία του ελληνικού λαού. Σπέρνουν ανέμους και πολύ γρήγορα θα θερίσουν λαϊκές θύελλες που θα σαρώσουν κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ανοίγοντας το δρόμο σε ανορθωτικές προοδευτικές και σοσιαλιστικές εξελίξεις» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Την έκθεση της Κομισιόν σχολίασε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη: «Αντί η κυβέρνηση να ψάχνει πως θα μειώσει τα ελλείμματα, όχι πλέον με οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων, αλλά σε συγκεκριμένους τομείς με μείωση του κράτους, παλινωδεί και κάνει μισές δουλειές στις διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι αναγκαίες για να έρθει η ανάκαμψη και η ανάπτυξη» αναφέρει.

«Την ίδια ώρα με την υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα και την αδυναμία της να περικόψει την φοροδιαφυγή στραγγαλίζει και εξουθενώνει το υγιές κομμάτι της οικονομίας, που είναι το μόνο που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Η μόνη διέξοδος είναι να σταματήσει ο λαϊκισμός και να κάνουμε επιτέλους το καθήκον μας έναντι του λαού και του έθνους. Χρειάζεται όμως πολιτικό θάρρος και στοιχειώδης εθνική συνεννόηση» καταλήγει η κυρία Μπακογιάννη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024