Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διπλή υποβάθμιση της αξιολόγησης της Κύπρου από την Moody’s

Διπλή υποβάθμιση της αξιολόγησης της Κύπρου από την Moody’s

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου από «Aa3» σε «Α2» προχώρησε σήμερα, Πέμπτης, ο οίκος Moody’s. Ο οίκος αξιολόγησης είχε προειδοποιήσει στις 13 Ιανουαρίου για πιθανότητα υποβάθμισης της Κύπρου κατά περισσότερο από μία βαθμίδα. Ο οίκος προχώρησε στην αναθεώρηση εκτιμώντας ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση δεν επιλύουν τα διαρθρωτικά δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και εκφράζει προβληματισμό για την απότομη διόγκωση του δημοσίου χρέους και για την έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα.

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου από «Aa3» σε «Α2» προχώρησε σήμερα, Πέμπτη, ο οίκος Moody’s, διατηρώντας τις προοπτικές σταθερές.

Ο οίκος αξιολόγησης είχε προειδοποιήσει στις 13 Ιανουαρίου για πιθανότητα υποβάθμισης της Κύπρου κατά περισσότερο από μία βαθμίδα, το οποίο και τελικώς έπραξε. Ο οίκος προχώρησε σε αναθεώρηση των ratings των κυπριακών ομολόγων, εκτιμώντας ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση δεν επιλύουν τα διαρθρωτικά δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και εκφράζει προβληματισμό για την απότομη διόγκωση του δημοσίου χρέους και για την έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Moody’s οι σοβαρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο προκάλεσαν επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών που μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο να αναστραφούν. Μάλιστα, παρά το ότι τα τρέχοντα επίπεδα δημόσιου χρέους στην Κύπρο είναι πολύ χαμηλότερα από ότι σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης, ο οίκος επισημαίνει ότι το χρέος έχει αυξηθεί πολύ γρήγορα αναμένοντας περαιτέρω αύξηση τα επόμενα χρόνια.

Η προηγούμενη αλλαγή στα ratings της Κύπρου από τον οίκο Moody’s έγινε στις 3 Ιανουαρίου 2008 που ακολούθησε την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωζώνη. Ο οίκος είχε αναβαθμίσει τα ratings των ομολόγων σε εγχώριο και ξένο συνάλλαγμα σε Aa3 με σταθερές προοπτικές, από Α1.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024