Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαρίνα, γήπεδα γκολφ και σούπερ ενυδρείο περιλαμβάνει το σχέδιο Ασεμπίγιο για το Ελληνικό

Μαρίνα, γήπεδα γκολφ και σούπερ ενυδρείο περιλαμβάνει το σχέδιο Ασεμπίγιο για το Ελληνικό

Στο πρόγραµµα «Fast Track» του υπουργείου Επικρατείας θα ενταχθεί το έργο αξιοποίησης του Ελληνικού, το οποίο θα περιλαµβάνει- την κατασκευή µεγάλης µαρίνας, καθώς και του µεγαλύτερου ενυδρείου στον κόσµο. Στην έκταση των 5.500 στρεµµάτων δεν αποκλείεται να υπάρξει και ήπια οικιστική ανάπτυξη, ενώ µεγάλο ποσοστό του πάρκου θα καταλαµβάνει το πράσινο.

Στο πρόγραµµα «Fast Track» του υπουργείου Επικρατείας θα ενταχθεί το έργο αξιοποίησης του Ελληνικού, το οποίο θα περιλαµβάνει- την κατασκευή µεγάλης µαρίνας, καθώς και του µεγαλύτερου ενυδρείου στον κόσµο.

Σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα, η πρόταση του Καταλανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεµπίγιο, προβλέπει τη δηµιουργία δύο γηπέδων γκολφ, ερευνητικών κέντρων (Research Development Centers), πανεπιστήµιων, εκθεσιακών, τεχνολογικών και συνεδριακών κέντρων όπως και εµπορικών κέντρων τύπου Mall.

Στη έκταση των 5.500 στρεµµάτων δεν αποκλείεται να υπάρξει ήπια οικιστική ανάπτυξη, ενώ µεγάλο ποσοστό του πάρκου θα καταλαµβάνει το πράσινο.

To σχέδιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ύψους 5-7 δισ. ευρώ, θα παρουσιάσει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παµπούκης στους αξιωµατούχους του Κατάρ µε τους οποίους θα συναντηθεί την ερχόµενη Τρίτη σε µία προγραµµατισµένη, βάσει του Μνηµονίου της Νέας Υόρκης, συνεργασία των δύο πλευρών.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για τη δηµιουργία ενός από τα µεγαλύτερα µητροπολιτικά πάρκα στον κόσµο, στα πρότυπα του Σέντραλ Παρκ και του Χάιντ Παρκ, και εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως «εάν οι συζητήσεις µε τους υποψήφιους επενδυτές πάνε καλά» ενδεχοµένως ακόµη και το επόµενο δίµηνο η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να κάνει ανακοινώσεις για το συνολικό πρόγραµµα ανάπλασης.

Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση του Ελληνικού να δηµιουργήσει δεκάδες χιλιάδες µόνιµες θέσεις εργασίας, ενώ εκτιµάται ότι οφέλη από την ανάπλαση της περιοχής θα έχουν και όλοι οι όµοροι δήµοι.

Την Παρασκευή συνεδριάζει η ∆ιυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων υπό τον κ. Παµπούκη παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης, Υποδοµών, ΥΠΕΚΑ και Πολιτισµού, κατά την οποία θα συζητηθεί η ένταξη του Ελληνικού στο «Fast Track», όπου θα υπάρξει σύµπραξη δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα.

Αντιρρήσεις από τον Λ.Μίχο

Αντιρρήσεις για το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικόύ, προέβαλε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ.Μίχος μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα συμφωνούσε στην περίπτωση κατά την οποία επενδυτής ενδιαφερόταν για το «Ελληνικό», δήλωσε:

«Όχι. Τέτοιες περιπτώσεις κανείς δεν τις συζητάει. Αυτό είναι το στεφάνι της αστικής ζώνης, το καλύτερο κομμάτι της αστικής ζώνης της Ελλάδας και πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών του Λεκανοπεδίου».

Τόνισε δε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να συζητήσουν ποια περιουσία μπορεί να αξιοποιηθεί και να γίνουν μελέτες.

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξήγησε γιατί θεωρεί υπερβολική τη θέση ότι δεν θα πωληθεί δημόσια γη και για ποιο λόγο τη διετύπωσε ο πρωθυπουργός:

«Νομίζω ότι στη δίνη της σύγκρουσης γι’ αυτό το θέμα, πρεπε να δώσει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την άρνησή του να πωληθεί δημόσια γη. Και το έκανε με αυτόν τον τρόπο. Νομίζω ότι είναι υπερβολή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024