Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο το 15% της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είναι πλήρως καταγεγραμμένο, λέει ο Ηλ.Μόσιαλος

Μόνο το 15% της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είναι πλήρως καταγεγραμμένο, λέει ο Ηλ.Μόσιαλος

Μόνο για το 15% της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου υπάρχει πλήρης καταγραφή, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ηλίας Μόσιαλος. Ο κ. Μόσιαλος είπε, επίσης, ότι το 40% των ακινήτων έχει καταπατηθεί, ενώ για το 22% αυτών τα στοιχεία είναι ελλιπή. Πρέπει να μπει σε τάξη το πολύπαθο πρόβλημα της διαχείρισης των ακινήτων, δήλωσε. Σημείωσε ακόμα ότι ο στόχος της εξοικονόμησης 15 δισ. ευρώ, σε διάστημα διετίας, είναι εφικτός, αλλά στο πλαίσιο ευρύτερων μεταρρυθμίσεων. Απαντώντας στις βολές κατά του ΙΣΤΑΜΕ ότι προτείνει την πώληση βραχονησίδων, ο κ. Μόσιαλος κατηγόρησε τη ΝΔ για «πολιτικό αναλφαβητισμό».

Μόνο το 15% της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είναι γνωστό και πλήρως καταγεγραμμένο, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ηλίας Μόσιαλος. Ο κ. Μόσιαλος είπε, επίσης, ότι το 40% των ακινήτων έχει καταπατηθεί, ενώ για το 22% αυτών τα στοιχεία είναι ελλιπή.

Μιλώντας στον σταθμό, ο κ. Μόσιαλος ότι απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις και πως πρέπει να μπει σε τάξη το πολύπαθο πρόβλημα της διαχείρισης των ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την πρότασή του για σύσταση μίας Γενικής Γραμματείας, που θα συντονίζει τις αρμοδιότητες των υπουργείων.

Ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ακόμα ότι ο στόχος της εξοικονόμησης 15 δισ. ευρώ, σε διάστημα διετίας, είναι εφικτός, αλλά στο πλαίσιο ευρύτερων μεταρρυθμίσεων, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, και όχι μόνο μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η αξιοποίηση δεν επιτυγχάνεται μόνο με την πώληση της δημόσιας γης, αλλά και με άλλους τρόπους, όπως η Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα και η χρόνια παραχώρηση.

Απαντώντας στις βολές κατά του ΙΣΤΑΜΕ ότι σε έκθεσή του προτείνει την πώληση βραχονησίδων, ο κ. Μόσιαλος κατηγόρησε τη ΝΔ για «πολιτικό αναλφαβητισμό». Ουδέποτε το ΙΣΤΑΜΕ πρότεινε την πώλησή τους, υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, σημειώνοντας ότι στην έκθεση καταγράφονται χαρτοφυλάκια προς αξιοποίηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024