Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράλογη η συζήτηση για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, λέει ο ΣΕΒ

Παράλογη η συζήτηση για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, λέει ο ΣΕΒ

Παράλογη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος τη συζήτηση περί μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζοντας ότι η ανταγωνιστικότητα μπορεί να μειωθεί με μείωση του «όγκου του κράτους που καταπνίγει την οικονομία». «Τα περιθώρια αντοχής και ανοχής των εργαζομένων έχουν εξαντληθεί» λέει η ΓΣΕΕ, που τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλογη χαρακτήρισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος τη συζήτηση περί μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζοντας ότι η ανταγωνιστικότητα μπορεί να μειωθεί με μείωση του «όγκου του κράτους που καταπνίγει την οικονομία». «Τα περιθώρια αντοχής και ανοχής των εργαζομένων έχουν εξαντληθεί» λέει η ΓΣΕΕ, που τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Πάντως, από το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης χαρακτήρισε «παπαγαλάκια με άγνωστο υποβολέα» τις πηγές των σεναρίων περί κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι «είναι άδικο και παράλογο να ανακύπτει εκ του μη όντος και ίσως εκ του πονηρού, θέμα περικοπής μισθών στον ιδιωτικό τομέα, όταν το χρεοκοπημένο κράτος παραμένει αμείωτο και τα προνόμια των συντεχνιών του Δημοσίου ουσιαστικά άθικτα».

«Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνουν ήδη το σκληρότερο τίμημα στον βωμό μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται» ανέφερε ο Δ.Δασκαλόπουλος, λέγοντας πως «οι επιχειρήσεις επιδοτούν με τη δουλειά και τα κέρδη τους το κρατικό, πελατειακό εποικοδόμημα στο οποίο το πολιτικό σύστημα δείχνει να μη θέλει ή να μην μπορεί να βάλει μαχαίρι».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού τομέα μπορεί να «βελτιωθεί περαιτέρω με πολύ πιο αποτελεσματικούς τρόπους», λέγοντας: «Προέχει να μειωθεί ο όγκος του Κράτους που καταπνίγει την οικονομία, να δοθεί τέλος στον αναχρονιστικό κρατικό παρεμβατισμό, να καταργηθούν τα εκατοντάδες εμπόδια που καθιστούν ασφυκτικό το επιχειρηματικό περιβάλλον. Να προχωρήσει χωρίς νοθεύσεις το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστήριξε ότι ο Σύνδεσμός έχει αναφέρει τα παραπάνω «όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στην τρόικα, που έδειξε να τα καταλαβαίνει, σημασία, όμως, έχει να τα κατανοήσουν στην πράξη και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης».

Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν, λέει η ΓΣΕΕ

Να εγκαταλείψουν «κάθε σκέψη για μέτρα που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, που θα εκτοξεύσουν την ανεργία, που θα βαθύνουν και θα διευρύνουν την ύφεση και την κρίση» καλεί η ΓΣΕΕ την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη προστασίας του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων.

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλα περιθώρια και δεν πρόκειται να αποδεχθούν ανατροπές των βασικών και θεμελιακών δικαιωμάτων που με αγώνες και θυσίες έχουν κατακτήσει» αναφέρει η ΓΣΕΕ, λέγοντας πως είναι υποχρέωση της κυβέρνησης «να αναλάβει τις ευθύνες της και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας και το θεσμό των ΣΣΕ».

Η Συνομοσπονδία σημειώνει: «Ας το κατανοήσουν όλοι εκείνοι που έχουν βάλει στο στόχαστρο αποκλειστικά τους ανθρώπους του μόχθου αφήνοντας στο απυρόβλητο τους φοροκλέπτοντες τους φοροδιαφεύγοντες και τις οικονομικά ισχυρές κοινωνικές ομάδες, ότι τα περιθώρια
ανοχής και αντοχής των εργαζομένων έχουν εξαντληθεί προ πολλού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024