Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρση κάθε εμποδίου για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων ζητά η τρόικα

Άρση κάθε εμποδίου για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων ζητά η τρόικα

Την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών συμβάσεων και ότι πρέπει να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου εξέφρασαν οι ελεγκτές της τρόικας σε συνάντηση με το ΣΕΠΕ, η οποία διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες. Επίσης, βάσει των ίδιων πληροφοριών, εξέφρασαν και την αντίθεσή τους με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Το ενδιαφέρον στη συνάντηση με τη γγ του υπουργείου Εργασίας, εστιάστηκε στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των μέτρων για τη μείωση των δαπανών των Ταμείων.

Την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων και ότι πρέπει να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου εξέφρασαν οι ελεγκτές της τρόικας σε συνάντησή τους με τα στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η οποία διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασαν και την αντίθεσή τους με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του σχετικού πολυνομοσχεδίου υψηλόβαθμο στέλεχος της τρόικας είχε αμφισβητήσει τη λύση που επέλεξε η κυβέρνηση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, δυσανασχετώντας και για την δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων σε εργασιακούς χώρους που δεν εκπροσωπούνται στη συλλογική διαπραγμάτευση.

Θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες διορθωτικές κινήσεις είχε πει το στέλεχος της τρόικας, θέμα που υποβάθμισε το υπουργείο Εργασίας, με την Λούκα Κατσέλη να τονίζει ότι «το θέμα έκλεισε […] Οι επιταγές του μνημονίου έχουν ικανοποιηθεί και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη διαβούλευση για αυτό το θέμα τους επόμενους μήνες».

Πάντως ευθυγραμμισμένο με τις απαιτήσεις του μνημονίου έκρινε τον νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και η Κομισιόν.

Καυτό θέμα και η οικονομία στα Ταμεία

Οι ελεγκτές δέχθηκαν πάντως ότι είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Οι ελεγκτές της τρόικας συναντήθηκαν επίσης με την γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα.

Το ενδιαφέρον της τρόικας εστιάστηκε στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των μέτρων για τη μείωση των δαπανών των ταμείων και ιδιαίτερα για το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της ενιαίας τιμολόγησης των ιατρικών πράξεων και των εξετάσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024