Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεβίωσε ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος

Απεβίωσε ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος

Απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 76 ετών ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ιδρυτής της Costamare και του Costa Navarino και ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες εφοπλιστές.

Απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 76 ετών ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ιδρυτής της Costamare και ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες εφοπλιστές.

Ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος γεννήθηκε το 1935 στο Διαβολίτσι της Μεσσηνίας. Παρότι στεριανός ακολούθησε ναυτικές σπουδές και από το 1953 σταδιοδρόμησε ως αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού. Το 1974 ίδρυσε την εταιρεία Costamare Shipping SΑ και ανάπτυξε πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα στην ποντοπόρο και επιβατηγό ναυτιλία.

Η Costamare, που εισήχθη εφέτος στην Wall Street, ελέγχει στόλο 51 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ήταν δε η πρώτη ελληνική εταιρεία που συνεργάσθηκε με την κινεζική Cosco και μεσολάβησε για την κινεζική επένδυση στον ΟΛΠ.

Πέρα από τις ναυτιλιακές του δραστηριότητες ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος επένδυσε και στη στεριά. Το 1997 οραματίστηκε μία μεγάλη τουριστική επένδυση στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Καλαμάτα. Έτσι, ανέπτυξε στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας το ξενοδοχειακό συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών Costa Navarino, μια επένδυση ύψους 1,2 δισ. ευρώ, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης δήλωσε για τον θάνατο του Βασίλη Κωνσταντακόπουλου:

«Σήμερα η μεγάλη ναυτική οικογένεια, η Ελληνική ναυτιλία, θρηνεί τον χαμό ενός επιφανούς στελέχους της, που τίμησε το ελληνικό επιχειρείν με τον καλύτερο τρόπο. Ενός ανθρώπου, όπως «ο καπετάν Βασίλης», που όλα τα χρόνια της ζωής του αγωνίσθηκε για την πατρίδα μας και βέβαια την ιδιαίτερη πατρίδα του που υπεραγαπούσε. Σήμερα είμαστε φτωχότεροι. Θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και είμαι βέβαιος ότι οι γιοι του, όπως ήδη κάνουν, θα συνεχίσουν το έργο του».

Τη βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του «Πατριάρχη» της σύγχρονης ναυτιλίας, καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, εξέφρασε η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ). Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΝ αποφάσισε αντιπροσωπεία του να παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος και χρηματικό ποσό να κατατεθεί στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ».

Όπως αναφέρει η ΕΕΝ σε σχετική ανακοίνωσε, η μεγάλη ναυτιλιακή οικογένεια από σήμερα αισθάνεται φτωχότερη από την απώλεια ενός εμπνευσμένου και πρωτοπόρου πλοιοκτήτη, αλλά, κυρίως, ανθρώπου με έντονη κοινωνική παράσταση, ήθος, εντιμότητα, που, μέχρι τελευταία στιγμή, αγωνιζόταν, πέραν των προσωπικών επιχειρηματικών επιδιώξεων του, να υλοποιηθεί το όνειρό του, ώστε η ελληνική εμπορική ναυτιλία να συνεχίσει να είναι πρώτη σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024