Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Διαχωρισμό των δικτύων της ΔΕΗ αποφασίζει η Γενική Συνέλευση

Τον διαχωρισμό των δικτύων της ΔΕΗ με την ίδρυση δύο θυγατρικών εταιρειών αναμένεται να εγκρίνει σήμερα, Πέμπτη, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης. Ο διαχωρισμός αποτελεί επιταγή του Μνημονίου στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της εγχώριας αγοράς ενέργειας. Η συγκεκριμένη λύση δεν επιτρέπει την παραχώρηση της ιδιοκτησίας των δικτύων σε ιδιώτες, κίνηση που θα αποδυνάμωνε την θέση της ΔΕΗ.

Τον διαχωρισμό των δικτύων της ΔΕΗ με την ίδρυση δύο θυγατρικών εταιρειών αναμένεται να εγκρίνει σήμερα, Πέμπτη, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.

Η εν λόγω πρόταση διαχωρισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινοτικής οδηγίας, η οποία επιβάλλει τον διαχωρισμό των δικτύων από τη δραστηριότητα της παραγωγής ενέργειας.

Σημειώνεται πως στις 19 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε οι δραστηριότητες της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που ασκούνται σήμερα από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφοράς της ΔΕΗ να περιέλθουν στο σύνολό τους στην κατά 100% θυγατρική εταιρεία της επιχείρησης, ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες ΑΕ.

Αποφάσισε επίσης τη μεταβίβαση στη θυγατρική εταιρεία, των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ που υπάγονται λειτουργικά στις δραστηριότητες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς και των απαιτήσεων και υποχρεώσεων που συναρτώνται με τις δραστηριότητες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς. Ως ημερομηνία κατά την οποία θα επενεργήσουν τα αποτελέσματα των παραπάνω εγκρίσεων ορίσθηκε η 31η Δεκεμβρίου 2010.

Ο διαχωρισμός αποτελεί και επιταγή του Μνημονίου στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της εγχώριας αγοράς ενέργειας. Η συγκεκριμένη δε απόφαση δεν επιτρέπει την παραχώρηση της ιδιοκτησίας των δικτύων σε ιδιώτες, κίνηση που θα αποδυνάμωνε την θέση της ΔΕΗ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024