Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ποσοστό του 20% στην Telekom Srbija προτίθεται να πουλήσει ο ΟΤΕ

Το ποσοστό του 20% στην Telekom Srbija προτίθεται να πουλήσει ο ΟΤΕ

Να πουλήσει τo μειοψηφικό ποσοστό του (20%) στη σερβική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Τelekom Srbija προτίθεται ο ΟΤΕ εάν κρίνει ικανοποιητική την τιμή που θα επιτευχθεί. Παράλληλα, θα ζητήσει παράταση τριών μηνών από την κυβέρνηση της Ρουμανίας για να αποφασίσει εάν θα αυξήσει το ποσοστό του στη ρουμανική Romtelecom, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μ.Τσαμάζ μετά την έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού, κατά την οποία προκλήθηκε ένταση από τους συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ με αφορμή την αποζημίωση του Π.Βουρλούμη.

Ο ΟΤΕ προτίθεται να πουλήσει τo μειοψηφικό ποσοστό του στη σερβική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Τelekom Srbija, εάν κρίνει ικανοποιητική την τιμή που θα επιτευχθεί, χρησιμοποιώντας τα έσοδα για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ή τη μείωση των χρεών του.

Παράλληλα, ο ΟΤΕ θα ζητήσει παράταση τριών μηνών από την κυβέρνηση της Ρουμανίας για να αποφασίσει εάν θα αυξήσει το ποσοστό του, αποκτώντας το πλήρη έλεγχο της ρουμανικής Romtelecom.

«Πρόθεσή μας είναι να πουλήσουμε (το 20% στην Telekom Srbija) εφόσον η τιμή που θα επιτευχθεί είναι μέσα στα όρια που θα ορίσει το ΔΣ» ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ μετά από έκτακτη γενική συνέλευση του οργανισμού την Πέμπτη.

«Με το 20% δε μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα» δήλωσε ο Μ.Τσαμάζ, διευκρινίζοντας πως αντίθετα με τα έσοδα από την πώληση του 20% ο Οργανισμός θα μπορούσε να μειώσει τα δάνεια ή να επενδύσει.

Η κυβέρνηση της Σερβίας, που κατέχει το 80% της Telekom Srbija, προτίθεται να πωλήσει πλειοψηφικό πακέτο στον οργανισμό. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερις ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων και η Deutsche Telekom που κατέχει το 30% του ΟΤΕ.

Εκκρεμεί η απόφαση για τη Romtelecom

Ως προς την Romtelecom, o OTE ζήτησε από την ρουμανική κυβέρνηση νέα διορία για να αποφασίσει αν θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του οργανισμού.

Η ρουμανική κυβέρνηση, που κατέχει το 46% της Romtelecom ενώ ο ΟΤΕ το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρίας, έχει ζητήσει από την ελληνική εταιρία να αποφασίσει έως το τέλος του μήνα εάν επιθυμεί να αυξήσει το ποσοστό του.

Ερωτηθείς αν ο ΟΤΕ έχει λάβει απόφαση, ο κ. Τσαμάζ είπε: «Θα ζητηθεί παράταση περίπου 3 μήνες».

Ο κ. Τσαμάζ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά για τον ΟΤΕ, τόσο εξαιτίας της οικονομικής στενότητας των πελατών στην Ελλάδα, αλλά κυρίως λόγω της περιοριστικής πολιτικής της ΕΕΤΤ.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο που η ΕΕΤΤ δεν καθορίζει μόνο τις τιμές (του ΟΤΕ) αλλά και το marketing», δήλωσε.

Ένταση στην γενική συνέλευση

Μικρή ένταση προκλήθηκε από συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΟΤΕ την Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας οι μέτοχοι του Οργανισμού κλήθηκαν να εγκρίνουν τις προτάσεις της διοίκησης.

Οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ αντέδρασαν σχετικά με την αποζημίωση που πρόκειται να πάρει ο τέως πρόεδρος του οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης.

Κατά την εξέλιξη της συνέλευσης ανακοινώθηκε ότι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, έχει κατά 15% μικρότερες αποδοχές από τον προκάτοχό του.

Πάντως, παρά τις μικροεντάσεις που σημειώθηκαν η γενική συνέλευση ενέκρινε την καταγγελία της σύμβασης του κ. Βουρλούμη.

Επίσης, ενέκρινε τη σύμβαση, σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν.2190/1920, μεταξύ της Εταιρείας και του Διευθύνοντος Συμβούλου της και δόθηκε εξουσιοδότηση για την υπογραφή της.

Νωρίτερα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ προχώρησε σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων τους για προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και της επιχείρησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024