Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τουλάχιστον 18 μήνες οι έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου, λέει ο Γ.Μανιάτης

Σε τουλάχιστον 18 μήνες οι έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου, λέει ο Γ.Μανιάτης

Πραγματικότητα ακόμη και σε 18 μήνες μπορεί να είναι ο δημόσιος φορέας που θα αναθέτει έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, εκτιμά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, με την προϋπόθεση οι σχετικές κινήσεις να γίνουν... «με μη ελληνικούς ρυθμούς».

Πραγματικότητα ακόμη και σε 18 μήνες μπορεί να είναι ο δημόσιος φορέας που θα αναθέτει έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, εκτιμά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, με την προϋπόθεση οι σχετικές κινήσεις να γίνουν… «με μη ελληνικούς ρυθμούς».

Η κυβέρνηση, ανέφερε ο υφυπουργός, προτείνει μία μονομετοχική, μικρή ευέλικτη εταιρεία. «Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό στην πατρίδα μας για να προχωρήσουμε αμέσως και θέλω να πιστεύω, ότι σε βάθος το 18 μηνών το αργότερο, θα έχουμε ορατά και οικονομικά αποτελέσματα» ανέφερε ο υφυπουργός σε δηλώσεις του στο ρ/σ Real.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε πως υπάρχει προετοιμασία προκειμένου να αξιοποιηθεί καταλλήλως το αρχειακό υλικό που υπάρχει: «Εχουμε οκτώ μεγάλες αποθήκες με όλο το αρχείο του ελληνικού κράτους, από όλες τις προηγούμενες έρευνες. (…) Αυτό το υλικό ετοιμάζουμε, θα «βγούμε στον αέρα» με διαγωνισμούς, αφού βεβαίως δημιουργήσουμε πρώτα τον φορέα και εκτιμούμε ότι αν κινηθούμε σε μη ελληνικούς ρυθμούς και αυτό φιλοδοξούμε, σε 18 μήνες το αργότερο θα είμαστε στον αέρα με έρευνες και ίσως και με ανάδοχο ακόμη»

Ο ίδιος επεσήμανε ερωτηθείς σχετικά, πως σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, «στο χώρο της δυτικής Ελλάδας, τόσο στο Ιόνιο, όσο και στο χερσαίο χώρο της πατρίδας μας, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αξίζει τον κόπο να δείξει κανείς ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή».

Παράλληλα, αναφορικά με την Κρήτη και την ύπαρξη φυσικού αερίου, τόνισε ότι πρόκειται για έρευνα της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, ωστόσο, όπως ανέφερε, είναι «άλλο το ζήτημα του να υπάρχει μία προκαταρκτική γεωλογική προ-εκτίμηση και άλλο το ζήτημα να γίνουν σεισμικές έρευνες και κυρίως να μπει τρυπάνι να τρυπήσει και να βρει τον ορυκτό πλούτο.

«Υπάρχει μία πολύ μεγάλη διαφορά» κατέληξε λέγοντας πως «τα παρακολουθούμε όλα, υπάρχουν ενδείξεις, αλλά εκεί σταματάμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024