Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Εφορία δεν καταβάλλει τις διαπιστωμένες επιστροφές φόρου σε ελεύθερους επαγγελματίες

Η Εφορία δεν καταβάλλει τις διαπιστωμένες επιστροφές φόρου σε ελεύθερους επαγγελματίες

Την άρνηση της Εφορίας να επιστρέψει το φόρο εισοδήματος που έχει προκύψει από την εκκαθάριση φορολογικής δήλωσης αντιμετωπίζουν εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που εκδίδουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, καθώς υποχρεούται να ελέξγει τις επιχειρήσεις με τις οποίες έχουν συνεργαστεί για να διαπιστώσει αν έχει αποδοθεί ο φόρος παρακράτησης 20%.

Την άρνηση της Εφορίας να επιστρέψει το φόρο εισοδήματος που έχει προκύψει από την εκκαθάριση φορολογικής δήλωσης αντιμετωπίζουν εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που εκδίδουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, καθώς η Εφορία υποχρεούται να ελέξγει τις επιχειρήσεις με τις οποίες έχουν συνεργαστεί για να διαπιστώσει αν έχει αποδοθεί ο φόρος παρακράτησης 20%.

Όπως επισημαίνει το «ΒΗΜΑonline», ελεύθερος επαγγελματίες που παρέχει υπηρεσίες αποκλειστικά σε μία επιχείρηση έλαβε πριν λίγες εβδομάδες το εκκαθαριστικό σημείωμα από την εφορία με επιστροφή φόρου 1.750 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος επαγγελματίες επισκέφθηκε τη ΔΟΥ προκειμένου να λάβει την επιστροφή, γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι επειδή το ποσό της είναι πάνω από 1.500 ευρώ θα πρέπει να γίνει επανέλεγχος στα δικαιολογητικά έγγραφα που συνυπέβαλε με τα έντυπα Ε1 και Ε3, καθώς και αν έχει κάποια οφειλή στο Δημόσιο.

Όμως, αν και πέρασε τον έλεγχο με επιτυχία, ο διευθυντής της Εφορίας του επισήμανε ότι από εφέτος για να πάρει την επιστροφή του φόρου δεν φθάνει να γίνει έλεγχος μόνον στη φορολογική δήλωση που υπέβαλε ο ίδιος, αλλά και στην επιχείρηση που συνεργάζεται για να διαπιστωθεί αν έχει αποδώσει ή όχι τους φόρους που έχει παρακρατήσει.

Η διαδικασία αυτή είναι μία από τις αιτίες που σημειώνονται καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρων πολιτών – ελεύθερων επαγγελματιών που περιμένουν την επιστροφή φόρου για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο προϊστάμενος της Εφορίας ζήτησε ουσιαστικά από τον συγκεκριμένο επαγγελματία να εκτελέσει χρέη λογιστή, αφού του ειπε ότι αν θέλει να λάβει άμεσα την επιστροφή του φόρου θα πρέπει να προσκομίσει φωτοτυπία του διπλότυπου απόδειξης ότι η επιχείρηση έχει αποδώσει το φόρο παρακράτησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024