Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις είναι ευθυγραμμισμένος με το Μνημόνιο, λέει η Κομισιόν

Ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις είναι ευθυγραμμισμένος με το Μνημόνιο, λέει η Κομισιόν

Όλα τα στοιχεία του νόμου για τα εργασιακά θέματα στην Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένα με το Μνημόνιο, δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις επιτρόπου της ΕΕ, Όλι Ρεν. «Το ζήτημα των επιχειρησιακών συμβάσεων έχει κλείσει και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη διαβούλευση τους επόμενους μήνες», τονίζει από την πλευρά της η Λ.Κατσέλη.

Όλα τα στοιχεία του νόμου για τα εργασιακά θέματα στην Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένα με το Μνημόνιο, δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις επιτρόπου της ΕΕ, Όλι Ρεν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Αμαντέου Αλταφάζ, αυτό που προέχει τώρα, είναι η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας από όλες τις πλευρές, διαδικασία την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρακολουθεί.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι έκλεισε το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων.

«Το θέμα των ειδικών συλλογικών συμβάσεων έχει κλείσει. Η Βουλή ψήφισε το νέο νομοθετικό παλίσιο το οποίο είναι σε ισχύ. Οι επιταγές του μνημονίου έχουν ικανοποιηθεί και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη διαβούλευση για αυτό το θέμα τους επόμενους μήνες», είπε

Με τη δήλωση αυτή επιχείρησε σήμερα να κλείσει το θέμα που «άνοιξε» με τις δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου προς «Το Βήμα on line» με τις οποίες εξέφραζε τη μη ικανοποίηση της τρόικας για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα υλοποίησε το Μνημόνιο σε ό,τι αφορά το νέο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων, ενώ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης τους επόμενους μήνες.

Η κυρία Κατσέλη απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, επιμένοντας ότι «το θέμα έληξε». Η διαβούλευση ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε το νομοσχέδιο, το οποίο σήμερα είναι νόμος του κράτους, σημείωσε.

Ανέφερε μάλιστα οτι η αλλαγή στη διάταξη που προσδιόριζε το χρόνο ισχύος των συμβάσεων στο ένα έτος απαλείφθηκε, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ισχύος των ειδικών συμβάσεων και για διάστημα μικρότερο του έτους.

Προσδιορίζοντας τις προτεραιότητες των επομένων μηνών, είπε ότι θα υπάρξουν περιορισμένες αλλαγές στη νομοθεσία για τη διευθέτηση των όρων εργασίας και για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ εκκρεμούν διοικητικά μέτρα για την υλοποίηση των ρυθμίσεων που ήδη έχουν ψηφισθεί, όπως αυτές για τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024