Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για πιθανή υποβάθμιση προειδοποιεί την Ελλάδα η Moody's

Για πιθανή υποβάθμιση προειδοποιεί την Ελλάδα η Moody’s

Επικαλούμενος την αυξημένη αβεβαιότητα για την ικανότητα της χώρας να μειώσει το χρέος της και την υστέρηση που παρατηρείται στα έσοδα του 2010, ο οίκος Moody's θέτει υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. Ως επιπλέον λόγο για την απόφαση ανέφερε το μέγεθος και τους όρους της πρόσθετης βοήθειας που ενδεχομένως λάβει η Ελλάδα στην περίπτωση που παραμείνει αποκλεισμένη από τις αγορές. Πάντως, ο Οίκος αναγνωρίζει την σημαντική πρόοδο που γίνεται στην δημοσιονομική προσαρμογή.

Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε η Moody’s την Πέμπτη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, η οποία διαμορφώνεται στο «Ba1», επικαλούμενη την αυξημένη αβεβαιότητα για την ικανότητα της χώρας να μειώσει το χρέος της και την υστέρηση που παρατηρείται στα έσοδα του 2010, όπως αναφέρει το Reuters.

Ως επιπλέον λόγο για την απόφασή της αυτή, η Moody’s ανέφερε το μέγεθος και τους όρους της επιπλέον βοήθειας που ενδεχομένως θα λάβει η Ελλάδα στην περίπτωση που παραμείνει αποκλεισμένη από τις αγορές ομολόγων.

«Για αυτό το λόγο, η αναθεώρηση της Moody’s θα επικεντρωθεί σε παράγοντες, όπως η αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ και η δημοσιονομική προσαρμογή, που θα επηρεάσουν την δυναμική όσον αφορά το χρέος της χώρας τα επόμενα χρόνια».

Πάντως ο ξένος οίκος δήλωσε ότι σημειώνεται σημαντική πρόοδος στην εφαρμογή μιας πολύ μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024