Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιφυλάξεις από το Βερολίνο για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού δανείου

Επιφυλάξεις από το Βερολίνο για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού δανείου

Επιφυλακτική εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση στην «αισιοδοξία» του Ντομινίκ Στρος-Καν για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου της τρόικας στην Ελλάδα, λέγοντας πως «μένει ακόμη συζήτηση επί του θέματος». Το ζήτημα μπορεί να απασχολήσει και το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα. Βέλη περί «ανευθυνότητας» και από τον Άξελ Βέμπερ, διοικητή της Μπούντεσμπανκ και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, που ανέφερε ότι ο ευρωπαϊκός Νότος και η Ιρλανδία «ζούσαν πέρα από τις δυνατότητές τους».

Επιφυλακτική εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση απέναντι στην «αισιοδοξία» του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στος Καν για την επιμήκυνση της προθεσμίας αποπληρωμής του δανείου από την Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφαν Ζάιμπερτ ερωτηθείς για την αναφορά του κ. Στρος Καν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ότι όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα επιμήκυνσης της προθεσμίας αποπληρωμής, είπε ότι «αυτή είναι η αισιοδοξία του κ. Στρος Καν».

Για το θέμα «μένει ακόμη να γίνει συζήτηση» σημείωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η επιμήκυνση να τεθεί στο τραπέζι του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

«Βέλη» Άξελ Βέμπερ σε ευρωπαίκό Νότο και Ιρλανδία

Παράλληλα, ο διοικητής της Μπούντεσμπανκ και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Άξελ Βέμπερ επανέλαβε τα σχόλια περί «ανευθυνότητας» του ευρωπαϊκού Νότου αλλά και Δουβλίνου, λίγες ημέρες μετά την έγκριση του πακέτου για την Ιρλανδία.

«Oρισμένες χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανόμενης της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας έχουν ζήσει πέρα από τις δυνατότητές τους»δήλωσε την Τετάρτη ο Ά.Βέμπερ.

Η ευρωζώνη «θα βγει δυνατότερη από την κρίση χρέους εάν εφαρμοστούν επιτυχώς νέοι κανόνες για να ενισχυθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024