Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν τίθεται ούτε τέθηκε ποτέ θέμα μείωσης μισθών και δικαιωμάτων» από τον ΣΕΒ

«Δεν τίθεται ούτε τέθηκε ποτέ θέμα μείωσης μισθών και δικαιωμάτων» από τον ΣΕΒ

Σε αντεπίθεση κατά της ΓΣΕΕ και όσων αντέδρασαν στις προτάσεις του ΣΕΒ για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, πέρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου. Δεν τίθεται ούτε τέθηκε ποτέ θέμα μείωσης μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων από τον ΣΕΒ, ανέφερε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κάνοντας λόγο για δαιμονολογία και διαστρέβλωση. «Οι υπέρμαχοι της στασιμότητας ανέδειξαν μία-δύο επουσιώδεις τεχνοοικονομικές ρυθμίσεις, ως δήθεν κατάργηση του πενθημέρου και του 8ώρου» είπε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Σε αντεπίθεση κατά της ΓΣΕΕ και όσων αντέδρασαν στις προτάσεις του ΣΕΒ για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, πέρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Δασκαλόπουλος, από το βήμα Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Δεν τίθεται ούτε τέθηκε ποτέ θέμα μείωσης μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων από τον ΣΕΒ, ανέφερε ο Δημ.Δασκαλόπουλος, κάνοντας λόγο για δαιμονολογία και διαστρέβλωση.

Ειδικότερα, ο κ. Δασκαλόπουλος υποβάθμισε τις προτάσεις που αφορούν την 6η ημέρα εργασίας για τις υπερωρίες, λέγοντας ότι από τα 250 εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που κατέγραψε ο ΣΕΒ, «οι υπέρμαχοι της στασιμότητας ανέδειξαν μία-δύο επουσιώδεις τεχνοοικονομικές ρυθμίσεις, ως δήθεν κατάργηση του πενθημέρου και του 8ώρου, ενώ δεν θίγουν ούτε αμοιβές, ούτε δικαιώματα των εργαζομένων».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ έκανε λόγο για δαιμονολογία, συκοφαντία, διαστρέβλωση και προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ενώ κατήγγειλε όσους πασχίζουν με ιδιοτέλεια να είναι ευχάριστοι στο λαϊκό θυμικό, ότι είναι επιζήμιοι για το πραγματικό λαϊκό συμφέρον.

Τόνισε, ακόμη, οι αντιδράσεις απηχούν συμφέροντα και στερεότυπα που προτιμούν να εθελοτυφλούν απέναντι στην πραγματικότητα και καταδικάζουν το λαό στην ανέχεια, προκειμένου να διατηρήσουν τους προνομιακούς τους ρόλους.

Ανέφερε, τέλος, ότι η αναγκαιότητα της αλλαγής έχει γίνει κοινή συνείδηση, αλλά δεν έχει αποκτήσει πολιτική και κοινωνική δυναμική, γιατί είναι πολλά και βαθιά τα συμφέροντα που δίνουν αγώνα να μην αλλάξει τίποτα, προκειμένου να διαφυλάξουν τα κομματικά, συντεχνιακά, μηδειακά ή ατομικά τους προνόμια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα που δημιουργήθηκε με τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «συζητήσεις γίνονται πάντα. Εγώ ήμουν σε μια συνάντηση χθες επί πολλές ώρες. Ελπίζω να μην ονειρευόμουν».

Ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε τέλος ότι συναντήσεις στα πλαίσια της προσπάθειας να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που προκύπτουν από το μνημόνιο υπήρξαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

«Το κλίμα στις συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους είναι πάντα καλό, τα μπερδέματα έρχονται από αλλού κατέληξε» πρόσθεσε με νόημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024