Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν είναι τελικά πανάκεια, διαπιστώνει η Ισλανδία

Η συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν είναι τελικά πανάκεια, διαπιστώνει η Ισλανδία

Η συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν αποτελεί συνταγή οικονομικής επιτυχίας και τα οφέλη για την Ισλανδία -υπό το φως της τρέχουσας κρίσης- δεν είναι τόσο προφανή, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η Ισλανδία ήταν από τις πρώτες χώρες που βρέθηκε στον κύκλωνα της χρηματο-πιστωτικής κρίσης και στη συνέχεια έστρεψε το βλέμμα της στην ΕΕ.

Η συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν αποτελεί συνταγή οικονομικής επιτυχίας και τα οφέλη για την Ισλανδία -υπό το φως της τρέχουσας κρίσης- δεν είναι τόσο προφανή, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ολάφουρ Γκρίμσον.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισλανδία ήταν από τις πρώτες χώρες που βρέθηκε στον κύκλωνα της χρηματο-πιστωτικής κρίσης και στη συνέχεια έστρεψε το βλέμμα της στην ΕΕ.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο στη χώρα του σχετικά με την ανάγκη ένταξης στην ευρωζώνη, ο πρόεδρος εξήγησε:

«Η συζήτηση αφορούσε στο γεγονός ότι με δεδομένη την ανάπτυξη των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών, είναι δύσκολο για μια μικρή χώρα να κρατήσει το μικρό της νόμισμα».

Ωστόσο, συνέχισε φέρνοντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας: «Έκτοτε είδαμε τη μια χώρα-μέλος μετά την άλλη να συναντά σημαντικά προβλήματα. Πρόσφατα είδαμε τι συνέβη στην Ιρλανδία. Έτσι, τα πλεονεκτήματα ενός κοινού νομίσματος δεν είναι τόσο ξεκάθαρα» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024