Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιέσεις Κομισιόν για πρόσβαση ανταγωνιστών της ΔΕΗ σε λιγνιτική παραγωγή ρεύματος

Πιέσεις Κομισιόν για πρόσβαση ανταγωνιστών της ΔΕΗ σε λιγνιτική παραγωγή ρεύματος

Το συντομότερο δυνατόν περιμένει η Κομισιόν να εφαρμοστεί από την Αθήνα η απόφαση του 2008 για πρόσβαση των ανταγωνιστών της ΔΕΗ σε λιγνιτική παραγωγή ρεύματος, αναφέροντας πως σε αντίθετη περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να ξεκινήσει διαδικασία προσφυγής εναντίον της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η Κομισιόν «επιθυμεί να βρεθεί σύντομα λύση στο θέμα» ανέφερε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Ανταγωνισμού μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με την Ελληνίδα υπουργό Περιβάλλοντος.

Το συντομότερο δυνατόν περιμένει η Κομισιόν να εφαρμοστεί από την Αθήνα η απόφαση του 2008 για πρόσβαση των ανταγωνιστών της ΔΕΗ σε λιγνιτική παραγωγή ρεύματος, αναφέροντας πως σε αντίθετη περίπτωση «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να ξεκινήσει διαδικασία προσφυγής εναντίον της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Aπαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων την Πέμπτη, εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να υπάρξει σύντομα λύση στο θέμα.

Το ζήτημα, με το οποίο ασχολήθηκαν εκτενώς την Τετάρτη στη συνάντησή τους ο επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, άπτεται και των διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει με την τρόικα για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εξετάζονται οι προτάσεις για μίσθωση μονάδων ή ανταλλαγή μέρους της ενέργειας που παράγει η ΔΕΗ από λιγνίτη, με αντίστοιχη παραγωγή ευρωπαϊκών εταιριών στο εξωτερικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024