Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα όρια αντοχής έχουν εξαντληθεί, το μήνυμα της ΓΣΕΕ σε κυβέρνηση και τρόικα

Τα όρια αντοχής έχουν εξαντληθεί, το μήνυμα της ΓΣΕΕ σε κυβέρνηση και τρόικα

Νέα σκληρότερα αντεργατικά μέτρα και επιπλέον περικοπές «βλέπει» να έρχονται η ΓΣΕΕ, μαζί με την τρόικα, λόγω της διεύρυνσης του ελλείμματος. Εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στις πολιτικές αυτές η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου. «Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής» και δεν θα ανεχθούν παράταση, πόσο μάλλον επαύξηση των περικοπών, της λιτότητας, των απολύσεων και της παραβίασης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος, είναι το μήνυμα της ΓΣΕΕ προς κυβέρνησης και τρόικα.

Νέα σκληρότερα αντεργατικά μέτρα και επιπλέον περικοπές «βλέπει» να έρχονται η ΓΣΕΕ, μαζί με την τρόικα, λόγω της διεύρυνσης του ελλείμματος. Εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της σε κάθε νέο αντεργατικό μέτρο και για την απόκρουση και ακύρωση των πολιτικών αυτών, η Γενική Συνομοσπονδία έχει εξαγγείλει 24ωρη γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου.

«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής και δεν θα ανεχθούν την παράταση, πόσο μάλλον την επαύξηση των περικοπών, της λιτότητας, της κατάργησης των ΔΕΚΟ, των απολύσεων και κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων» είναι το μήνυμα της ΓΣΕΕ προς κυβέρνησης και τρόικα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της με αφορμή την άφιξη των επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας:

«Ενόψει της έλευσης του κλιμακίου της «τρόικας» στη χώρα μας, αναζωπυρώνονται τα σενάρια για νέα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, λόγω διεύρυνσης του ελλείμματος. Ξεκαθαρίζουμε, για ακόμα μια φορά, τόσο προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής και δεν θα ανεχθούν την παράταση, πόσο μάλλον την επαύξηση των περικοπών, της λιτότητας, της κατάργησης των ΔΕΚΟ, των απολύσεων και κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων».

«Για την απόκρουση και ακύρωση αυτών των πολιτικών, έχει ήδη εξαγγελθεί 24ωρη Γενική Απεργία, για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010» τονίζει η ΓΣΕΕ και προσθέτει πως για «το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024