Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραμονή στο άρμα της τρόικας πέραν του 2013 προβλέπει η Morgan Stanley

Παραμονή στο άρμα της τρόικας πέραν του 2013 προβλέπει η Morgan Stanley

Η Ελλάδα θα παραμείνει στο χρηματοδοτικό άρμα της τρόικας για διάστημα μεγαλύτερο του προβλεπόμενου από το μνημόνιο, εκτιμά σε έκθεση του ο όμιλος Morgan Stanley. Το κλειδί για την επιτυχία ή την αποτυχία είναι ο έλεγχος του κόστους χρηματοδότησης τονίζει ο Οίκος, και εκτιμά ότι παράταση αυτή θα είναι θετική για τους πιστωτές της χώρας, καθώς μειώνει τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης, διασφαλίζει ότι το χρέος θα αποπληρωθεί και αποτρέπει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μίας χώρας-μέλους της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα θα παραμείνει στο χρηματοδοτικό άρμα της τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) για διάστημα μεγαλύτερο του προβλεπόμενου από το μνημόνιο, εκτιμά σε έκθεση του ο χρηματοοικονομικός όμιλος Morgan Stanley.

Το κλειδί για την επιτυχία ή την αποτυχία είναι ο έλεγχος του κόστους χρηματοδότησης τονίζει ο Οίκος, και εκτιμά ότι παράταση αυτή θα είναι θετική για τους πιστωτές της χώρας, καθώς μειώνει τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης, διασφαλίζει ότι το χρέος θα αποπληρωθεί και αποτρέπει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μίας χώρας-μέλους της ευρωζώνης.

Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι οι περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν τις ίδιες θεμελιώδεις προκλήσεις όπως και οι υπόλοιπες, αλλά με λιγότερες επιλογές, καθώς έχουν απεμπολήσει το δικαίωμα εκτύπωσης φρέσκου χρήματος.

«Εάν η ελληνική ή η ιρλανδική κυβέρνηση έπρεπε να πληρώσει με τις τρέχουσες αποδόσεις της αγοράς σε μόνιμη βάση, θα ήταν λιγότερο πιθανό να επιτευχθεί η σταθεροποίηση του χρέους», ενώ η Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να εμφανίζει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 14% επί του ΑΕΠ, «κάτι που είναι αδύνατο υπό οποιοδήποτε σενάριο», σημειώνεται στην ίδια έκθεση.

Όπως επίσης επισημαίνει ο Οίκος, γίνεται όλο και πιο πιθανό ότι την Ελλάδα θα ακολουθήσουν και άλλες κυβερνήσεις που θα επωφεληθούν από τη στήριξη ρευστότητας των ευρωπαϊκών χωρών και του ΔΝΤ, καθώς και ότι η στήριξη αυτή θα απαιτείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024