Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξενοίκιαστο μένει ένα στα πέντε καταστήματα στην Αθήνα

Ξενοίκιαστο μένει ένα στα πέντε καταστήματα στην Αθήνα

Βαθαίνει ακόμη περισσότερο η κρίση στο λιανεμπόριο, με αποτέλεσμα να αυξάνονται ραγδαία τα «λουκέτα» στα εμπορικά καταστήματα. Στην Αθήνα υπολογίζεται ότι έχουν κλείσει και μένουν χωρίς ενοικιαστή για πολλούς μήνες, ένα στα 5 καταστήματα.

Βαθαίνει ακόμη περισσότερο η κρίση στο λιανεμπόριο, με αποτέλεσμα να αυξάνονται ραγδαία τα «λουκέτα» στα εμπορικά καταστήματα.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Ημερησία, επικαλούμενη εκτιμήσεις ειδικών της κτηματαγοράς, στην Αθήνα έχουν κλείσει και μένουν χωρίς ενοικιαστή για πολλούς μήνες, ένα στα 5 καταστήματα.

Πριν μερικούς μήνες, στο κέντρο της πρωτεύουσας το ποσοστό των κενών επαγγελματικών χώρων ήταν γύρω στο 18%, στο τέλος του 2008 ήταν στο 15%, σήμερα όμως έχει φτάσει το 20% και αναμένεται περαιτέρω αύξηση.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό αυτό αφορά τα ισόγεια καταστήματα ,καθώς σε ορισμένους δρόμους, αν υπολογιστούν τα καταστήματα σε στοές και σε ορόφους, το ποσοστό μπορεί να αγγίζει το 40%.

Ακόμη και στην οδό Ερμού και το Κολωνάκι, υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα κενά καταστήματα. Όσοι ιδιοκτήτες ρίχνουν τις τιμές ενοικίασης και δεν ζητούν «αέρα» βρίσκουν επιχειρηματίες, οι υπόλοιποι βλέπουν τα ακίνητά τους να απαξιώνονται χωρίς να εισπράττουν μισθώματα.

Για παράδειγμα. στην οδό Ερμού και τις γύρω περιοχές τα ενοίκια έχουν προσγειωθεί κατά 20% χαμηλότερα. Στην Ερμού ενοικιάζονται κάτω από 200 ευρώ/τ.μ., στο Κολωνάκι από 100 έως 150 ευρώ/τ.μ. στη Γλυφάδα από 80 έως 130 ευρώ/τ.μ. και στην Κηφισιά από 90 έως 140 ευρώ/τ.μ.

Είναι ενδεικτικό ακόμα το γεγονός ότι στην οδό Σταδίου ένα στα 4 καταστήματα είναι κλειστό, ενώ στην Πανεπιστημίου ένα στα πέντε.

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της επαρχίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024