Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις Βρυξέλλες για Ecofin και Eurogroup ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Στις Βρυξέλλες για Ecofin και Eurogroup ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις του Ecofin και του Eurogroup τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπου θα συζητηθεί η τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Και ελληνικό ενδιαφέρον στη σύνοδο καθώς θα τεθούν άτυπα προς συζήτηση τα στοιχεία του προϋπολογισμού και του ελλείμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις του Ecofin και του Eurogroup τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπου θα συζητηθεί η τρέχουσα οικονομική κατάσταση.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού και η επικείμενη δημοσιοποίηση των προβλέψεων της Eurostat για το έλλειμμα του 2009 ενδέχεται να απασχολήσουν ατύπως το Συμβούλιο των υπουργών.

H οικονομική κατάσταση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας αναμένεται να κυριαρχήσουν στις εργασίες των συμβουλίων.

Στο περιθώριο της συνόδου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα συναντηθεί με τον επίτροπο Όλι Ρεν και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ όπου και αναμένεται να τεθούν ατύπως ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα.

Επιπλέον, ο κ.Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει τους ομολόγους του για το πρόσφατο του στις ΗΠΑ και για την αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα από τη Eurostat, σε αναμονή των τελικών ανακοινώσεων μέσα στην εβδομάδα.

Το αναθεωρημένο έλλειμμα του προϋπολογισμού, που σύμφωνα με πληροφορίες η Eurostat το υπολογίζει σε πάνω από 15%, ίσως και στο 16% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με το μνημόνιο, αν τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν έλλειμμα υψηλότερο από τις προβλέψεις, πρέπει να ληφθούν αντισταθμηστικά μέτρα μέσα σε ένα τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι η τρόικα θα βρεθεί στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου.

Τη σύνοδο του Ecofin θα απασχολήσουν ακόμη οι προβλέψεις του ΔΝΤ για τη παγκόσμια οικονομία με την ανάπτυξη να συνεχίζεται, αλλά με την ανεργία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Επιπλέον, οι υπουργοί θα ενημερωθούν για τη πρόσφατη ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024