Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πορεία στη Βουλή από εργαζόμενους της Ζώνης Περάματος που ζητούν προστασία των ανέργων

Πορεία στη Βουλή από εργαζόμενους της Ζώνης Περάματος που ζητούν προστασία των ανέργων

Συγκέντρωση στην πλατεία Κουμουνδούρου και πορεία στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Διεκδικούν μέτρα για ουσιαστική προστασία των ανέργων, έκτακτο εποχικό επίδομα σε όλους, καθώς και μέτρα για την ανάπτυξη της περιοχής. Έξω από το υπουργείο Εργασίας, σημειώθηκαν επεισόδια, όταν αστυνομικοί απώθησαν διαδηλωτές που προσπάθησαν να εισέλθουν στο υπουργείο. Για καταδικαστέα επίθεση των ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων, μιλά η Αριστερά.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κουμουνδούρου και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, την Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι στη Ζώνη διεκδικούν μέτρα για την προστασία των ανέργων, έκτακτο εποχικό επίδομα σε όλους 2.000 ευρώ, να απαγορευτεί η διακοπή του ρεύματος, του νερού και του σταθερού τηλεφώνου στα σπίτια των ανέργων οικογενειών, καθώς και αιτήματα για την ανάπτυξη της Ζώνης, όπως το άνοιγμα του το εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την χωροθέτηση της Ζώνης και την κατασκευή στη Ζώνη της δεξαμενής Πάναμαξ.

Έξω από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο, απαιτώντας να συναντήσουν την υπουργό κ. Εργασίας Λούκα Κατσέλη, η οποία απουσίαζε, και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονός που προκάλεσε ένταση και επεισόδια.

Για καταδικαστέα επίθεση των ΜΑΤ μιλά η Αριστερά.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει: «καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την παρουσία ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων, το πρωί κατά των συμβασιούχων στην Ακρόπολη και το απόγευμα κατά των διαδηλωτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Η στάση της κυβέρνησης των βιομηχάνων – τραπεζιτών – εφοπλιστών απέναντι στους βιοπαλαιστές της Ζώνης είναι ξεκάθαρη: καταδίκη τους στην ανεργία και στην πείνα, συνοδεία της καταστολής».

»Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι της, στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, πιστεύουν ότι η κρατική και κυβερνητική βία θα κάμψει τους εργατικούς αγώνες, πλανώνται πλάνην οικτράν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ και την εκτόξευση δακρυγόνων ενάντια στους εργαζόμενους και ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος και υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη Ζώνη και την ανακούφιση των ανέργων» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παν.Λαφαζάνης.

«Η ανεργία, η οποία έχει προσλάβει εκρηκτικές και εφιαλτικές διαστάσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, δεν αντιμετωπίζεται με τα ΜΑΤ ούτε με τις κατεδαφιστικές πολιτικές του μνημονίου και τις απαράδεκτες συμφωνίες με την Abu Dhabi Mar για τον τεμαχισμό και τη διάλυση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Σήμερα, το ελάχιστο που μπορεί να γίνει είναι η άμεση ικανοποίηση των δίκαιων, ώριμων και εύλογων αιτημάτων των Σωματείων της Ζώνης για την ανεργία και τους ανέργους»» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

*ΧΘες αντιπροσωπεία από τα σωματεία της Ζώνης συναντήθηκε με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024