Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιχτό αφήνει ο Γ.Παπακωνσταντίνου το ενδεχόμενο παράτασης αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ

Ανοιχτό αφήνει ο Γ.Παπακωνσταντίνου το ενδεχόμενο παράτασης αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ

Συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση, χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο παράτασης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τις δηλώσεις του αυτές, στην τηλεόραση του Σκάι, τις οποίες μεταδίδει το Reuters, o Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφήνει ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο, το οποίο για πρώτη φορά έθεσε επισήμως στο τραπέζι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

Συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση, χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο παράτασης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τις δηλώσεις του αυτές, o Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφήνει ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο, το οποίο για πρώτη φορά έθεσε επισήμως στο τραπέζι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Είναι μία εν εξελίξει συζήτηση. Δεν υπάρχει απόφαση, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό θέμα από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» δηλώνει -σύμφωνα με το Reuters- o κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας από του Νέους Φακέλους στο Σκάι.

«Αυτή η συζήτηση άρχισε επειδή όλοι μπορούν να δουν ότι δύο συγκεκριμένες χρονιές, το 2014 και το 2015, το κράτος χρειάζεται να πληρώνει ξαφνικά 70 δισ. ευρώ, από 40-50 δισεκατομμύρια», προσθέτει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Αν, κάποια στιγμή, ληφθεί μία τέτοια απόφαση, αυτή θα πρέπει να έρθει ως επιβράβευση της καλής δουλειάς που κάναμε, όχι επειδή δεν καταφέραμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Κάτι τέτοιο θα έδινε λάθος σήμα στις αγορές» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο και από τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να δώσει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για να αποπληρώσει το δάνειό της, εάν τα ευρωπαϊκά κράτη, που δίνουν το μεγαλύτερο μέρος των 110 δισ. ευρώ, αποφασίσουν να το κάνουν πρώτα. Εάν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι, εμείς σίγουρα θα κάνουμε το ίδιο. Μπορούμε να το κάνουμε και ενδεχομένως να είναι χρήσιμο, αλλά είναι μόνο ένα μικρό μέρος» είπε σε συνέντευξη Τύπου του ο κ. Στρος-Καν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024