Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγές στο σύστημα παρακράτησης εισφορών του ΙΚΑ προανήγγειλε ο Ρ.Σπυρόπουλος

Αλλαγές στο σύστημα παρακράτησης εισφορών του ΙΚΑ προανήγγειλε ο Ρ.Σπυρόπουλος

Αλλαγές στο σύστημα παρακράτησης εισφορών στο ΙΚΑ προανήγγειλε ο διοικητής του ταμείου Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αναφέροντας ότι οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να επιμερίσουν με σε έξι μήνες με μικρό επιτόκιο τις εισφορές σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής των εισφορών κάποιο μήνα. Σε δομικές αλλαγές ανάλογες του Καλλικράτη, με τη θέσπιση συστήματος 13 διοικητών σε κάθε περιφέρεια και έναν επιτελικό στην Αθήνα, θα προχωρήσει επίσης το ΙΚΑ.

Αλλαγές στο σύστημα παρακράτησης εισφορών στο ΙΚΑ αλλά και στη δομή του οργανισμού προανήγγειλε την Παρασκευή ο διοικητής του ταμείου Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με στόχο το Ίδρυμα να ξεφύγει από το «νόμο μόρφωμα του 1934», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο ίδιος, μιλώντας την Παρασκευή στον σταθμό «Ράδιο Κρήτη», ανέφερε ότι στο μέλλον το Ίδρυμα θα έχει 13 διοικητές και έναν επιτελικό στην Αθήνα.

Σχετικά με τις αλλαγές στην παρακράτηση, όπως ανέφερε ο Ρ.Σπυρόπουλος, θα προβλέπεται μεταξύ άλλων πως αν μια εταιρία αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές ενός μήνα, θα μπορεί να τις επιμερίσει στους επόμενους έξι μήνες επιβαρυνόμενη με ένα μικρό επιτόκιο.

Αντιστρόφως, θα υπάρχει πρόβλεψη «bonus έκπτωσης» στην περίπτωση που μια εταιρία έχει τη δυνατότητα να καταβάλει συνολικά τις εισφορές των ασφαλισμένων της για ένα χρόνο. Στόχος θα είναι να ξεφύγει το ΙΚΑ από το σημερινό καθεστώς των προστίμων και των προσαυξήσεων λόγω καθυστέρησης καταβολής.

Σύμφωνα με το νέο διοικητή το ΙΚΑ στο μέλλον θα έχει 13 διοικητές, έναν σε κάθε περιφέρεια που προβλέπεται βάσει του «Καλλικράτη», και έναν 14ο με επιτελικό ρόλο στην Αθήνα. Το σχήμα θα στοχεύει στην αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών του ταμείου και της «υδροκεφαλικής» δομής του.

Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις των οφειλών προς το ΙΚΑ, πέρα από την ισχύουσα διάταξη που επιτρέπει την καταβολή αιτήσεων μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ο Ρ.Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι στη συνέχεια δεν θα υπάρξει καμία δυνατότητα υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024