Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών  ηλεκτρονική λίστα με χιλιάδες καταθέτες εξωτερικού

Στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών ηλεκτρονική λίστα με χιλιάδες καταθέτες εξωτερικού

Ηλεκτρονική λίστα με στοιχεία για καταθέσεις και τόκους που πήραν τα προηγούμενα χρόνια περίπου 100 χιλιάδες Έλληνες με τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, η συγκεκριμένη λίστα αποτελεί προϊόν επίσημης συναλλαγής των Αρχών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ηλεκτρονική λίστα με στοιχεία για καταθέσεις και τόκους που πήραν τα προηγούμενα χρόνια περίπου 100 χιλιάδες Έλληνες με τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, η συγκεκριμένη λίστα αποτελεί προϊόν επίσημης συναλλαγής των Αρχών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα 70 CD περιέχουν, ανάλογα με τη χώρα, από λίγα έως χιλιάδες ονόματα καταθετών. Για παράδειγμα το υλικό που εστάλη από τη Νορβηγία αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη χώρα υπάρχουν 15 Έλληνες καταθέτες, την ώρα που τα ονόματα από τράπεζες της Κύπρου, της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου είναι χιλιάδες.

Πάντως, τα στοιχεία της ηλεκτρονικής λίστας έχουν ήδη αξιοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, το σύστημα Taxis γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα στη ΔΟΥ Γλυφάδας τα ονόματα 15 φορολογούμενων, οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει τόκους καταθέσεων.

Οι πολίτες κλήθηκαν στην Εφορία και αποδέχθηκαν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους 50 χιλιάδων ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η συγκεκριμένη λίστα σε συνδυασμό με το νέο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης και το καθολικό «πόθεν έσχες» θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων από την άμεση φορολογία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024