Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ αφόριζε το μέτρο της περαίωσης, στηλιτεύει η ΝΔ

Ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ αφόριζε το μέτρο της περαίωσης, στηλιτεύει η ΝΔ

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για το μέτρο της φορολογικής περαίωσης που σχεδιάζει να εφαρμόσει για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση καταδίκαζε κατηγορηματικά το μέτρο, τονίζει η ΝΔ, παραθέτοντας μάλιστα παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, που μιλούσε για «χαράτσι που επιβάλλεται με εκβιαστικό τρόπο» και «πρακτική που κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε πίσω μας».

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για το μέτρο της «αυτόματη περαίωσης» που σχεδιάζει να εφαρμόσει για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση αφόριζε το μέτρο, τονίζει η ΝΔ, παραθέτοντας μάλιστα παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών που μιλούσε για «χαράτσι που επιβάλλεται με εκβιαστικό τρόπο» και «πρακτική που κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε πίσω μας».

Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση της ασυνέπειας ξαναχτύπησε».

Ο κ. Καράογλου θυμίζει πρόσφατες δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης: «»Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι, που επιβάλλεται με εκβιαστικό τρόπο… και είναι μία πρακτική που κάποια στιγμή πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας». (Γ. Παπακωνσταντίνου 29/8/2008). «Η κυβέρνηση με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την περαίωση φορολογικών υποθέσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ουσιαστικά τι κάνει; Επιβραβεύει και εξισώνει ελεγκτικά τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μικρές. Τους ασυνεπείς φορολογούμενους με όσους δηλώνουν με ειλικρίνεια τα εισοδήματά τους. Και μεταφέρει, επομένως, πόρους από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στους έχοντες και κατέχοντες». (Λ. Κατσέλη 2/9/2008). «Επανέρχονται, λοιπόν, τα κρινόμενα ως ατελέσφορα εισπρακτικά και άγονα μέτρα τύπου περαίωσης». (Γ. Πεταλωτής 16/12/2008)»

«Δεκάδες παρόμοιες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ μπορούν να αναφερθούν, δηλώσεις που έγιναν την περίοδο που η ΝΔ έφερε το νόμο για την περαίωση της περιόδου 2000-2006. Κατά πάγια, όμως, τακτική του το ΠΑΣΟΚ, άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση και άλλα πράττει ως κυβέρνηση» τονίζει ο κ. Καράογλου.

«Από τον αφορισμό του μέτρου τότε, σήμερα περνάει στην υλοποίηση του. Η «διαρροή» κύκλων ότι «πληρώστε γιατί αλλιώς θα έρθει το ΣΔΟΕ και θα σας κλείσουμε» ακούγεται και είναι σαν ένας στυγνός εκβιασμός.»

»Έτσι, λοιπόν, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει νόμο για να ρυθμίσει 1.000.000 ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν, είτε επιβάλλοντας φόρους σε επιχειρήσεις που ήδη μαστίζονται από την οικονομική κρίση, είτε δίνοντας στην ουσία αμνηστία σε όσους έχουν σοβαρότατες φορολογικές παραβάσεις. Με την τακτική αυτή, διαιωνίζεται το καθεστώς των ρυθμίσεων και εκπαιδεύεται ο επιχειρηματικός κόσμος να μην πληρώνει τους φόρους του και να περιμένει την επόμενη περαίωση» καταλήγει ο κ. Καράογλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024