Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέες γερμανικές δηλώσεις περί «αναπόφευκτης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους»

Νέες γερμανικές δηλώσεις περί «αναπόφευκτης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους»

Aναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους προβλέπει σε συνέντευξή του στο Der Spiegel o σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ. «Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει χωρίς αναδιάρθρωση των δανείων της», εκτιμά ο κ. Στάινμπρουκ.

Aναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους προβλέπει σε συνέντευξή του στο Der Spiegel o σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ.

«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει χωρίς αναδιάρθρωση των δανείων της», εκτιμά ο κ. Στάινμπρουκ και προσθέτει ότι «θα ήταν σοβαρό λάθος, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα ορισμένων τραπεζών, να αναβάλλεται διαρκώς και εις βάρος των φορολογουμένων το αναπόφευκτο».

Διευκρινίζει δε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να απαλλάξουν τη χώρα οι πιστωτές από ένα μέρος των χρεών της, παρατείνοντας το χρόνο αποπληρωμής, χαρίζοντας τα τοκοχρεωλύσια ή – όπως είναι ο τεχνικός όρος – φαρμόζοντας ένα ‘haircut’».

Ο πρώην υπουργός στρέφει τα πυρά του και κατά της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, στη κυβέρνησή της οποίας βρισκόταν κατά τη περίοδο του Μεγάλου Συνασπισμού (2005-2009) και της καταλογίζει διστακτικότητα.

«Κατά την κρίσιμη φάση της ελληνικής κρίσης και της ευρωκρίσης η γερμανική κυβέρνηση δεν κατέστησε επαρκώς σαφές ότι το ευρώ δεν αποτελεί απλώς ένα νόμισμα, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», σημείωσε.

Ο κ. Στάινμπρουκ θεωρεί, τέλος, ότι για την ελληνική κρίση ευθύνονται οι ελληνικές κυβερνήσεις επειδή υπερχρεώθηκαν και εξαπάτησαν και οι ευρωπαϊκές επειδή -χωρίς να εξαιρέσει τον εαυτό του- παρέβλεπαν για πολύ καιρό τα «κόλπα» που γίνονταν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024