Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ύφεση θέτει σε κίνδυνο τους στόχους του μνημονίου

Η ύφεση θέτει σε κίνδυνο τους στόχους του μνημονίου

Συναγερμό έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στην τρόικα η ύφεση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια εξυγίανσης της χώρας. Όπως σημειώνει Το Βήμα της Κυριακής, το μπαράζ αρνητικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία την περασμένη εβδομάδα συνοδεύτηκε από επιδείνωση της διεθνούς κρίσης, εξέλιξη που καθιστά ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο χρονικό διάστημα και οδηγεί την κυβέρνηση σε ανάληψη πρωτοβουλιών.

Συναγερμό έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στην τρόικα η ύφεση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια εξυγίανσης της χώρας.

Όπως σημειώνει Το Βήμα της Κυριακής, το μπαράζ αρνητικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία την περασμένη εβδομάδα συνοδεύτηκε από επιδείνωση της διεθνούς κρίσης, εξέλιξη που καθιστά ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο χρονικό διάστημα και οδηγεί την κυβέρνηση σε ανάληψη πρωτοβουλιών.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ και την ανεργία και κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας -οικοδομική και βιομηχανική δραστηριότητα, υποχώρηση της κατανάλωσης- δυσκολεύουν την προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος και ενισχύουν τις ανησυχίες για εδραίωση της ύφεσης στην πραγματική οικονομία.

Αν και οι εξελίξεις ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενες, αυτό που ανησυχεί είναι η τροπή την οποία έχει πάρει η διεθνής οικονομία, ενώ εκτιμάται ότι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία θα δυσκολέψει περισσότερο από το προσεχές φθινόπωρο.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει τον περιορισμό των δαπανών σε ΟΤΑ, ενώ βάζει μπροστά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων από το φθινόπωρο, δίνοντας επίσης βάρος στην ενίσχυση των επενδύσεων μέσω του ΕΣΠΑ και του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Την ίδια στιγμή, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση, πληροφορίες αναφέρουν ότι επισπεύδεται η σχεδιαζόμενη μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τον μεσαίο συντελεστή του ΦΠΑ, το 11%, στον υψηλότερο συντελεστή, στο 23%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024