Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα για διασφάλιση της περιουσίας της ΔΕΗ και των εργαζομένων ζητά η ΓΕΝΟΠ

Μέτρα για διασφάλιση της περιουσίας της ΔΕΗ και των εργαζομένων ζητά η ΓΕΝΟΠ

Να ληφθούν μέτρα, ώστε οι όποιες αλλαγές στη νομοθεσία για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας να μην θέσουν σε κίνδυνο τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ και την περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων, ζητά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Επίσης ζητά να διασφαλισθεί ότι οι όλοι οι εργαζόμενοι θα διέπονται από το ίδιο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς .«Εάν αυτά δε διασφαλισθούν κανένας νόμος δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ψηφιστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία. Αναγγέλει δε προσφυγές για τις μειώσεις μισθών και δώρων.

Να ληφθούν μέτρα, ώστε οι όποιες αλλαγές στη νομοθεσία για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας να μην θέσουν σε κίνδυνο τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ και την περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων, ζητά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Επίσης ζητά να διασφαλισθεί ότι οι όλοι οι εργαζόμενοι, νυν και μελλοντικοί, θα διέπονται από το ίδιο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς.

«Εάν αυτά δε διασφαλισθούν κανένας νόμος δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ψηφιστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, ενόψει της προσαρμογής της εθνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 72 για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι τελικές προτάσεις της ΓΕΝΟΠ για τον τρόπο προσαρμογής θα καθοριστούν σε έκτακτο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου.

Η ΓΕΝΟΠ αναγγέλλει επίσης προσφυγές στην ελληνική Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις μειώσεις μισθών και δώρων, ενώ για το πλαφόν στους μισθούς έχει παραγγείλει γνωμοδότηση από τον πρώην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Α.Ρουπακιώτη και θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, απειλώντας με απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν βρεθεί λύση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024