Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς οριστική λύση για τους ασφαλισμένους των Ασπίς και Commercial Value

Προς οριστική λύση για τους ασφαλισμένους των Ασπίς και Commercial Value

Οι προσεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών, μετάξυ των οποίων η σχετική με την Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης και τη σύσταση Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής, συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Με το εν λόγω νομοσχέδιο επιδιώκεται οριστική λύση στο ζήτημα που αφορά τους ασφαλισμένους των «Ασπίς Πρόνοια» και «Commercial Value», για τους οποίους θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη και παροχή κινήτρων, τονίζει το υπουργείο. Επί τάπητος στο Υπουργικό τέθηκε και το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

Οι προσεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών,
μετάξυ των οποίων η σχετική με την Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης και τη
σύσταση Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής, συζητήθηκαν στο
Υπουργικό Συμβούλιο.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο επιδιώκεται οριστική λύση
στο ζήτημα που αφορά τους ασφαλισμένους των «Ασπίς Πρόνοια» και
«Commercial Value», για τους οποίους θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη και
παροχή κινήτρων, τονίζει το υπουργείο.

Επί τάπητος στο Υπουργικό τέθηκε
επίσης το προς δημόσια διαβούλευση πλαίσιο ρυθμίσεων για τα τεχνικά-ψυχαγωγικά και τυχερά παίγνια και το διαδικτυακό στοίχημα, καθώς και η ένταξη στο ελληνικό Δίκαιο δύο Κοινοτικών Οδηγιών για το χρηματοπιστωτικό τομέα συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ, με το υπό κατάθεση στη Βουλή Σχέδιο Νόμου για την Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης και τη σύσταση Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής, επιδιώκεται οριστική λύση στο ζήτημα που αφορά τους ασφαλισμένους των εταιρειών «Ασπίς Πρόνοια» και «Commercial Value» και προέκυψε λόγω των νομοθετικών κενών και των αντιφατικών διατάξεων που κάλυπταν τη διαδικασία μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών.

Εξασφαλίζεται, παράλληλα, ότι δεν θα υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις δυσλειτουργιών στο μέλλον, με την κατάργηση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και τη δημιουργία Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, κατά το πρότυπο του Επικουρικού Κεφαλαίου που καλύπτει την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων.

Το Εγγυητικό Κεφάλαιο πλέον αναλαμβάνει να εξασφαλίσει είτε την ομαλή διαδικασία μεταβίβασης των χαρτοφυλακίων ζωής υπό εκκαθάριση εταιρειών σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες είτε να αποζημιώσει τους ασφαλισμένους.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους της «Ασπίς Πρόνοια» και της «Commercial Value», με το Σχέδιο Νόμου παρέχονται κίνητρα και καθορίζεται η διαδικασία για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής σε άλλες εταιρείες, εφόσον, βέβαια, το επιθυμούν οι ασφαλισμένοι.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάστηκαν και οι βασικές αρχές του ρυθμιστικού πλαισίου για τα ηλεκτρονικά παίγνια και το διαδικτυακό στοίχημα. Το εν λόγω ρυθμιστικό πλαίσιο θα τεθεί σύντομα προς δημόσια διαβούλευση.

Στόχος είναι η συμμόρφωση με την κοινοτική νομοθεσία, αλλά και ο αποτελεσματικός έλεγχος της λειτουργίας των τεχνικών και τυχερών παιγνίων, καθώς και του διαδικτυακού στοιχήματος, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να φέρει σημαντικά έσοδα στο Δημόσιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024