Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τυχερά παιχνίδια και κλειστά επαγγέλματα στο Υπουργικό Συμβούλιο

Τυχερά παιχνίδια και κλειστά επαγγέλματα στο Υπουργικό Συμβούλιο

Η νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, η δημιουργία φορέα εποπτείας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και η πρόοδος στην απελευθέρωση των υπηρεσιών και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αναμένεται να εξετασθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο, σήμερα, Τρίτη.

Η νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, η δημιουργία φορέα εποπτείας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, αλλά και η πρόοδος στην απελευθέρωση των υπηρεσιών και στο άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αναμένεται να εξετασθούν στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει στους συναδέλφους του το νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, από το οποίο η κυβέρνηση στοχεύει στην είσπραξη 500 εκατ. ευρώ.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού βρίσκονται τους τελευταίους μήνες σε στενή συνεργασία για την χάραξη αποδοτικής πολιτικής στον χώρο των τυχερών παιγνίων. Στις διαπραγματεύσεις μετείχε και ο ΟΠΑΠ, καθώς οι αποφάσεις επηρεάζουν την λειτουργία του. Ουσιαστικά το νομοσχέδιο θα επαναφέρει τα γνωστά «φρουτάκια» και θα επιτρέπει τη λειτουργία νέων παιγνίων στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αδειοδότηση τερματικών βιντεολόττο (Video Lotto Terminal) με διεθνή διαγωνισμό και φορέα διαχείρισης τον ΟΠΑΠ, αλλά και στην εισαγωγή ψυχαγωγικών παιγνίων περιορισμένου κέρδους, τα οποία θα υιοθετούν ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Παράλληλα, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετασθεί και το θέμα του νέου φορέα εποπτείας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Ουσιαστικά οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης περνούν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες περιλαμβάνεται η προληπτική εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών και ο έλεγχος των ουσιαστικών και τυπικών προϋποθέσεων άσκησης του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, καθώς και η τήρηση των κανόνων συναλλακτικής συμπεριφοράς, τόσο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων όσο και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Η ανάθεση του συνόλου της αρμοδιότητας στην Κεντρική Τράπεζα, θα γίνει με πρόβλεψη ότι η αρμοδιότητα ασκείται με πράξεις του Διοικητή της ή με εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου. Η μεταφορά της αρμοδιότητας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο, στο βαθμό που το σχετικό νομοσχέδιο θέτει χρονικό όριο τέσσερις μήνες από τη δημοσίευση του νόμου.

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο για την πρόοδο που έχει καταγραφεί στο ζήτημα του «ανοίγματος» των κλειστών επαγγελμάτων.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός έχει ήδη από τα μέσα Απριλίου συστήσει Ειδική Διυπουργική Επιτροπή για το θέμα, την οποία συντονίζει ο κ. Πάγκαλος. Υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων έχουν συνεδριάσει αρκετές φορές και έχουν καταλήξει στον βασικό προγραμματισμό για την έναρξη του εγχειρήματος. Ωστόσο, ακόμη οι εμπλεκόμενοι υπουργοί δεν έχουν ενημερωθεί για την μεθόδευση που θα ακολουθηθεί, αλλά και για το ποια επαγγέλματα θα προηγηθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024