Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενστάσεις εκφράζει η ΟΚΕ επί του νομοσχεδίου για το «άνοιγμα» των οδικών μεταφορών

Ενστάσεις εκφράζει η ΟΚΕ επί του νομοσχεδίου για το «άνοιγμα» των οδικών μεταφορών

Ενστάσεις επί του νομοσχεδίου για τις «οδικές εμπορευματικές μεταφορές», με το οποίο ουσιαστικά αρχίζει το «άνοιγμα» των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, εκφράζει η ΟΚΕ. Κατά την άποψη της, απουσιάζει από αυτό η βασική αρχή των συνδυασμένων μεταφορών, ενώ ανησυχία εκφράζει η Επιτροπή και για την έντονη παρουσία στην ελληνική αγορά εταιρειών που έχουν έδρα σε χώρες με ανεπαρκές νομικό καθεστώς ή πιο ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς, γεγονός που αποδυναμώνει τις εθνικές επενδύσεις στον τομέα και μειώνει τα πολλαπλασιαστικά οφέλη τους.

Ενστάσεις στις ρυθμίσεις που προωθούνται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα, εκφράζει η Ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.), που συνήλθε την Δευτέρα, προκειμένου να διατυπώσει Γνώμη επί του Σχεδίου Νόμου «Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές».

Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση, στην οποία παρέστη και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θεοχάρης Τσιόκας, τονίζεται ότι βασική θέση της ΟΚΕ είναι πως η ανάπτυξη και λειτουργία κάθε μεταφορικού μέσου θα πρέπει να είναι συνυφασμένη με τις παραμέτρους της αξιοπιστίας, της ασφάλειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και του περιορισμού του κόστους, του χρόνου μεταφοράς και της ενεργειακής κατανάλωσης.

Επίσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση, κάθε παρέμβαση και πρωτοβουλία στις εμπορευματικές μεταφορές θα πρέπει να σχεδιάζεται με βάση τη στρατηγική επιλογή για το ρόλο της χώρας ως διαμετακομιστικού κέντρου διακίνησης προϊόντων και αγαθών.

Κατά την άποψη της ΟΚΕ στο συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου που προωθείται, απουσιάζει η βασική αρχή των συνδυασμένων μεταφορών, δηλαδή της συνεργασίας όλων των μεταφορικών μέσων (θαλάσσιων, εναέριων, σταθερής τροχιάς) και του ρόλου που αναλογεί σε καθένα από αυτά για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Παράλληλα, η ΟΚΕ εκφράζει την ανησυχία της για την έντονη παρουσία στην ελληνική αγορά εταιρειών που έχουν έδρα σε χώρες με ανεπαρκές νομικό καθεστώς ή πιο ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς, γεγονός που αποδυναμώνει τις εθνικές επενδύσεις στον τομέα και μειώνει τα πολλαπλασιαστικά οφέλη τους.

Η Ο.Κ.Ε. διατυπώνει και τις προτάσεις της, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα:

  • Άμεσης εναρμόνισης της εθνικής νομοθεσίας με την οδηγία 2003/59/EC περί εκπαίδευσης οδηγών.
  • Δημιουργίας ανεξάρτητων εποπτικών μηχανισμών (π.χ. Ρυθμιστική Αρχή Οδικών Μεταφορών).
  • Απαγόρευσης της εκμίσθωσης των Πιστοποιητικών Ικανότητας Μεταφορέα.
  • Δημιουργίας νέων μηχανισμών διασφάλισης της νομιμότητας των κυκλοφορούντων φορτηγών οχημάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024