Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα στις 10 Μαΐου

Σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα στις 10 Μαΐου

Την σύγκληση Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης στις 10 Μαΐου για την δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας ανακοίνωσε από το Τόκιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ το πρωί της Τετάρτης. Παράλληλα, αρνήθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.

Την σύγκληση Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης στις 10 Μαΐου για την δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας ανακοίνωσε από το Τόκιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ το πρωί της Τετάρτης.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ιαπωνίας, ο Βαν Ρόμπαϊ παρέσχε την διαβεβαίωση πως δεν τίθεται κανένα θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζονται και βρίσκονται σε καλό δρόμο.

«Επιβεβαιώνω ότι έχω την πρόθεση να συγκαλέσω σύνοδο του Eurogroup σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, περί την 10η Μαΐου», είπε ο κ. Βαν Ρόμπαϊ.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις με αυτές του προέδρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ είχαν προχωρήσει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε πως κανείς στην γερμανική κυβέρνηση δεν συζητά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ, ο οποίος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα ή άλλο κράτος μέλος της Ευρωζώνης, να προβεί σε στάση πληρωμών.

Εξάλλου, στην επιτάχυνση των διεργασιών για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στηρίξεως της Ελλάδος, οδήγησε η χθεσινή υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολογήσεως της Ελλάδος από το οίκο Standard & Poor’s.

Μετά την ανακοίνωση της υποβαθμίσεως έγινε γνωστό πως η γερμανική κυβέρνηση προωθεί άμεσα νομοσχέδιο για την εκταμίευση της βοήθεια προς την Ελλάδα ύψους 8,4 δισ. ευρώ, ενώ επιταχύνονται όλες οι απαιτούμενες νομοτεχνικές διαδικασίες σε επίπεδο ΕΕ.

Το Σάββατο ή την Κυριακή θα αποκρυσταλλωθεί το τριετές πρόγραμμα πολιτικών, το οποίο θα συνομολογήσει η χώρα μας με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την χορήγηση της στηρίξεως, ενώ το τελικό κείμενο της σύμβασης θα εξετασθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 4 Μαΐου. Την τελική έγκριση θα δώσουν οι ηγέτες των κρατών της Ευρωζώνης σε έκτακτη Συνοδό Κορυφής στις 10 Μάιου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024