Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα είναι μόνο η κορυφή του δημοσιονομικού παγόβουνου, λέει ο Ν.Ρουμπινί

Η Ελλάδα είναι μόνο η κορυφή του δημοσιονομικού παγόβουνου, λέει ο Ν.Ρουμπινί

Την εκτίμηση ότι η κρίση του κρατικού χρέους θα επιδεινωθεί παγκοσμίως και οι κερδοσκόποι θα στραφούν  σε ακόμη μεγαλύτερες οικονομίες από την ελληνική εκφράζει ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις του ρυθμιστικού πλαισίου των αγορών. Ακόμη και η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο, λέει ο Ρουμπινί.

Την εκτίμηση ότι η κρίση του κρατικού χρέους θα επιδεινωθεί παγκοσμίως και οι κερδοσκόποι θα στραφούν  σε ακόμη μεγαλύτερες οικονομίες από την ελληνική αφού «σαρώσουν» τα ευάλωτα ευρωπαϊκά κράτη εκφράζει ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο Ν.Ρουμπίνι υπογράμμισε σε ομιλία την Τρίτη ότι «τα πρόσφατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι απλά και μόνον η κορυφή του παγόβουνου της κρίσης κρατικού χρέους σε πολλές αναπτυγμένες οικονομίες».

«Οι κερδοσκόποι της αγοράς ομολόγων έχουν ήδη βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Ισλανδία, ωθώντας τις αποδόσεις κρατικών ομολόγων σε υψηλότερα επίπεδα. Στο τέλος, ενδέχεται να βάλουν στο στόχαστρο και άλλες χώρες – ακόμη και την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ – στις οποίες η δημοσιονομική πολιτική είναι σε μη βιώσιμο μονοπάτι» επισημαίνει ο Νούριελ Ρουμπίνι.

Ο αμερικανός οικονομολόγος, ο οποίος έκρουσε έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου για την πιστωτική στενότητα, εξέφρασε φόβους ότι η αποτυχία να πάρουμε μαθήματα από την πιστωτική κρίση σημαίνει ότι ελλοχεύει μια μεγαλύτερη, πιο επικίνδυνη κρίση.

«Γίνεται λόγος πολύς για καλύτερο ρυθμιστικό πλαίσιο και εποπτεία του χρηματοοικονομικού συστήματος αλλά ο χρηματοοικονομικός κλάδος έχει επανέλθει στις συνήθεις πρακτικές του – οικοδομεί μόχλευση, εμπλέκεται σε επικίνδυνες επενδυτικές πρακτικές και ανταμείβει με ανάρμοστα μπόνους στελέχη και τρέιντερς – ενώ αντιδρά οργανωμένα στην εφαρμογή καλύτερου ρυθμιστικού και εποπτικού πλαισίου» τονίζει ο Νούριελ Ρουμπίνι.

«Οι κυβερνήσεις συζητούν για μεταρρυθμίσεις αλλά σχεδόν καμιά κυβέρνηση δεν τις έχει υλοποιήσει» καταλήγει ο αμερικανός οικονομολόγος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024